ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση ψυχοθεραπευτών διοργανώνεται στις Πινακάτες

συνάντηση-ψυχοθεραπευτών-διοργανώνε-399688

H δεύτερη συνάντηση ψυχοθεραπειών με θέμα «Αργοναυτική Εκστρατεία: Στόχος-Σχέση-Σύνδεση-Ταξίδι-Θεραπεία» θα πραγματοποιηθεί από 18 έως 27 Αυγούστου στις Πινακάτες Πηλίου.

Η φετινή συνάντηση θα εστιάσει στη θεραπευτική σχέση, αντλώντας υλικό από την Αργοναυτική εκστρατεία, έναν μύθο που συνδέεται άμεσα με το βουνό Πήλιο, αφού από τις παρυφές του, την Ιωλκό ξεκίνησε το ταξίδι της η Αργώ.

Η ενότητα των δράσεων που υλοποιούνται έχει την κωδική ονομασία «Χωριό Ψ» και περιλαμβάνουν βιωματικά εργαστήρια, παρουσιάσεις, παράλληλες δράσεις, ενώ παράλληλα αποτελεί έναν ιδανικό συνδυασμό απόδρασης καλοκαιρινών διακοπών και προσωπικής εξέλιξης. Οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης έχουν τη δυνατότητα να διαμείνουν σε ξενώνες του χωριού.

Οι δράσεις απευθύνονται σε επαγγελματίες και φοιτητές από τον χώρο της ψυχικής υγείας, των ανθρωπιστικών επιστημών και συναφών κλάδων, άτομα που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν περισσότερο τον εαυτό τους και να πειραματιστούν με πιο εκφραστικούς τρόπους επικοινωνίας και σε όσους θέλουν να επιλέξουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη συμβουλευτική ή την ψυχοθεραπεία.

Φέτος, στο Χωριό Ψ παρουσιάζονται έξι ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις. Αναλυτικά, φιλοξενούνται οι: Νιζέττα Αναγνωστοπούλου, Παναγιώτης Απότσος , Αθηνά Δελαπόρτα, Άννα Κάραλη, Χρήστος Καραπιπέρης Αλεξάνδρα Κατσικά, Λήδα Κοφινά, Άντα Παϊζη, Ρεβέκκα Ροδοπούλου, Γιώτα Ρουσάκου.

Στις 19, 20 και 23 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν μια σειρά βιωματικών εργαστηρίων, κατόπιν ανοιχτής πρόσκλησης, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε ψυχοθεραπευτές και άλλων προσεγγίσεων να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Επίσης, όλοι οι συμμετέχοντες του Χωριού Ψ θα έχουν την εμπειρία μιας μικρής «Αργοναυτικής Εκστρατείας» στον Παγασητικό. Στο πλαίσιο αυτής της εξόρμησης με καραβάκι, θα γίνει εν πλω αναφορά στον μύθο του Ιάσονα και των Αργοναυτών, στα θέματα και τους συμβολισμούς που αναδεικνύει η συγκεκριμένη αφήγηση, τα οποία σχετίζονται με την ψυχοθεραπευτική διαδικασία. Άλλωστε, οι ήρωες της εκστρατείας δεν είναι παρά όψεις του ενός προσώπου που αρχίζει την αναζήτησή του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου