ΤΟΠΙΚΑ

Πιθανή υποψήφια για την Περιφέρεια η Ροδούλα Ζήση

πιθανή-υποψήφια-για-την-περιφέρεια-η-ρ-851206

Στο όνομα Ροδούλα Ζήση «ακούει» ο άσσος που κρατάει στο μανίκι του ο Γιώργος Παπανδρέου για την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Η πρώην υφυπουργός και αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Μαγνησίας, σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες «κρατάει τα πρωτεία» σε όλες τις μετρήσεις που έγιναν τις τελευταίες μέρες με εντολή του πρωθυπουργού και δεν αποκλείεται να της ζητηθεί από τον πρωθυπουργό να στρατευθεί στη μάχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Με δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός προσέδωσε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου χαρακτήρα πολιτικής μάχης με διακύβευμα το αν η χώρα θα αλλάξει ή όχι, το ενδεχόμενο υποψηφιότητας της Ροδούλας Ζήση γίνεται όλο και πιο ισχυρό.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες μέρες επικράτησε στο Μέγαρο Μαξίμου η απόφαση να δοθεί πολιτικό χρώμα στις περιφερειακές εκλογές και να ριχτούν στη μάχη πρωτοκλασάτα στελέχη με υπουργική εμπειρία σε διάφορους θώκους, διαχρονική παρουσία στη Βουλή και στα θεσμικά όργανα. Παράλληλα ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές στους συνεργάτες του ότι «οι περιφερειάρχες θα είναι ισότιμοι, αν όχι και πιο ουσιαστικοί από τους ίδιους τους υπουργούς » μήνυμα που επανέλαβε και χθες στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ , επιβεβαιώνοντας έτσι ότι «τα κριτήρια επιλογής έχουν πλέον αλλάξει».
Μία ενδεχόμενη υποψηφιότητα της Ροδούλας Ζήση άρχισε να ακούγεται ως πολύ ισχυρό ενδεχόμενο τις τελευταίες εβδομάδες και παρά το γεγονός ότι η ίδια η Αντιπρόεδρος της Βουλής εκ του θεσμικού της ρόλου δεν έκανε οποιαδήποτε σχετική νύξη.
Με εντολή ωστόσο της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ το όνομά της μετρήθηκε στις δημοσκοπήσεις και όπως επισήμαναν χθες στελέχη της Ιπποκράτους στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ έσπασε όλα τα κοντέρ, επιβεβαιώνοντας αφενός τη μεγάλη αναγνωρισιμότητά της και αφετέρου την αποδοχή και τη διεισδυτικότητά της σε ψηφοφόρους άλλων πολιτικών χώρων.

«Θεωρώ ότι το δίλημμα, το οποίο είναι πολιτικό -και οι άλλοι το θέτουν, αλλά το θέτουν με μια άλλη λογική- είναι, αν πάμε μπροστά, αν αλλάζουμε τη χώρα ή δεν αλλάζουμε τη χώρα. Είναι πολύ εύκολο κάποιος να καλέσει τους πολίτες να ψηφίσουν κατά της τρόικας. Αυτό δεν θα είναι απλώς μια ψήφος διαμαρτυρίας, αλλά κυρίως χωρίς ουσία. Γιατί σκοπός του είναι να αποκρύψει τα πραγματικά προβλήματα, τα πραγματικά ζητήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και για τα οποία ευθύνονται ιδιαίτερα αυτοί που μας έφεραν στην κατάσταση στην οποία βρεθήκαμε…» επεσήμανε χθες στην εισήγησή του ο πρωθυπουργός, θέλοντας να δώσει το στίγμα της πολιτικής τακτικής που θα ακολουθηθεί στις εκλογές.
Σε κάθε περίπτωση πάντως ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ή η υποψήφια Περιφερειάρχης Θεσσαλίας θα ανακοινωθεί την Κυριακή το πρωί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου