ΤΟΠΙΚΑ

Νέες συμβάσεις στους εργαζόμενους καθαριότητας

νέες-συμβάσεις-στους-εργαζόμενους-κα-401366

Στους δήμους Ζαγοράς – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου, επιστρέφουν συνολικά 34 εργαζόμενοι των υπηρεσιών καθαριότητας, των οποίων οι παρατάσεις των συμβάσεων κρίθηκαν αντισυνταγματικές με απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Σημειώνεται ότι οι συμβάσεις των εργαζομένων είχαν ισχύ έως τέλος του έτους, ξαφνικά όμως βρέθηκαν στον δρόμο και προηγήθηκαν κινητοποιήσεις.

Στους δήμους δόθηκε η δυνατότητα, εφόσον έχουν την οικονομική άνεση, να συνάψουν νέες συμβάσεις έως 31 Μαρτίου 2018 με τους εργαζόμενούς τους, μέχρι την έκδοση οριστικών πινάκων του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Αύριο Δευτέρα, συνεδριάζει η εκτελεστική επιτροπή στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, προκειμένου να προχωρήσει σε τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας για τη σύσταση μόνιμων θέσεων προσωπικού στην Υπηρεσία Καθαριότητας, τις οποίες θα στελεχώσει με μόνιμες προσλήψεις. Την Τρίτη θα συνεδριάσουν εκτάκτως η Οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο, για την ανανέωση των συμβάσεων εργασίας έως τέλος του ερχόμενου Μαρτίου σε 13 εργαζόμενους, που θα συνεχίσουν να απασχολούνται στον τομέα της καθαριότητας.

Στον Δήμο Νοτίου Πηλίου, το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει αύριο Δευτέρα στις 2 το μεσημέρι. Θα αποφασιστεί η σύσταση 20 νέων οργανικών θέσεων, 17 καθαριότητας και 3 οδηγών, και η υπογραφή νέων συμβάσεων με 21 συμβασιούχους εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας.

Οι νέες συμβάσεις θα διασφαλίσουν την εικόνα της καθαριότητας στις τουριστικές περιοχές του Πηλίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου