ΤΟΠΙΚΑ

Χαμηλή βαθμολογία στο πράσινο στον Βόλο έδωσαν οι δημότες

χαμηλή-βαθμολογία-στο-πράσινο-στον-βό-402144

Ο λόφος της Γορίτσας συγκεντρώνει την υψηλότερη βαθμολογία

Μόλις ένα βαθμό πάνω από τη βάση βάζουν οι δημότες Βόλου για το αστικό πράσινο της πόλης. Σε πέντε καταγεγραμμένους χώρους στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου-Ν. Ιωνίας, ο μέσος όρος της βαθμολογίας που έδωσαν οι πολίτες είναι 6 με άριστα το 10. Η υψηλότερη βαθμολογία που πήρε χώρος αστικού πρασίνου είναι 7,3 και η χαμηλότερη 4,3.

Ο μέσος όρος της βαθμολογίας που έδωσαν οι δημότες Βόλου στο αστικό πράσινο της πόλης είναι αντίστοιχος με τον μέσο εθνικό βαθμό που είναι 6,1 με άριστα το 10. Μέσα από την καινοτόμο εφαρμογή WWF GreenSpaces, 9.000 πολίτες έχουν αξιολογήσει μέχρι στιγμής 1.700 χώρους πρασίνου σε 126 ελληνικές πόλεις.

Ειδικότερα, από τους 1.700 χώρους, μόλις 261 είναι αυτοί που έχουν βαθμολογηθεί πάνω από 8. Στον αντίποδα, 451 χώροι έχουν βαθμολογηθεί αρκετά κάτω από τη βάση, από 0 έως 5.

Σημειώνεται ότι από τον Απρίλιο του 2016, όταν το WWF Ελλάς δημιούργησε τη δωρεάν εφαρμογή για κινητά «WWF GreenSpaces», που δίνει τη δυνατότητα σε όλους να ανακαλύψουν τους χώρους αστικού πρασίνου και να τους αξιολογήσουν, περισσότεροι από 8.500 πολίτες έχουν ήδη καταγράψει και βαθμολογήσει πάνω από 1.700 χώρους πρασίνου σε 126 ελληνικές πόλεις. Η εφαρμογή δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος WWF Καλύτερη Ζωή, για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, μεγάλος δωρητής του οποίου είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και υποστηρικτής το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.
Σύμφωνα με την οργάνωση, η σχετικά χαμηλή μέση βαθμολογία αποτυπώνει τη δυσαρέσκεια των πολιτών, ενώ ο δρόμος φαίνεται ακόμα να είναι μακρύς μπροστά μας, προκειμένου να αποκτήσουμε βιώσιμες πόλεις.

Στον Βόλο καταγράφτηκαν πέντε χώροι αστικού πρασίνου, με την υψηλότερη βαθμολογία να συγκεντρώνει ο λόφος της Γορίτσας.

Η συνολική βαθμολογία που παίρνει ο λόφος της Γορίτσας είναι 7 (πράσινο 9,5, καθαριότητα 5, υποδομές 1,5). Αμέσως μετά έρχεται το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου (Δημητριάδος 287) με συνολική βαθμολογία 6,8 (πράσινο 7,3, καθαριότητα 6,3, υποδομές 5,6). Ακολουθεί το πάρκο στην Ευαγγελίστρια (Αποστόλου Βολίδη 35) με συνολική βαθμολογία 6,4 (πράσινο 6, καθαριότητα 9, υποδομές 5). Έπεται ο χώρος πρασίνου στην Ιωάννου Καρτάλη 2 με συνολική βαθμολογία 5,6 (πράσινο 7, καθαριότητα 5,3 και υποδομές 2). Τέλος, με βαθμό 4,3 βαθμολογήθηκε ο χώρος πρασίνου στην οδό Οικονόμου 19-23 (πράσινο 5,5, καθαριότητα 3,5 και υποδομές 1,5).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου