ΤΟΠΙΚΑ

Νέα στοιχεία στην υπόθεση Αλεξ

νέα-στοιχεία-στην-υπόθεση-αλεξ-851206

Με τις απολογίες των γονέων των πέντε ανηλίκων που εμπλέκονται στην υπόθεση εξαφάνισης του 11χρονου Αλεξ από τη Βέροια και κατηγορούνται για το πλημμέλημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων, εισήλθε την Πέμπτη στο τελικό στάδιο η ανακριτική διαδικασία για την πολύκροτη υπόθεση.
Πρώτοι απολογήθηκαν στον ειδικό εφέτη ανακριτή Θεσσαλονίκης, Μιχαλάκη Γεωργίου, οι γονείς του ανήλικου Βορειοηπειρώτη. Στην αρχή εξετάστηκε η μητέρα του 13χρονου, η οποία, σύμφωνα, με όσα έγιναν γνωστά, στη διάρκεια της δίωρης απολογίας της, φέρεται να έδωσε τις παρακάτω απαντήσεις στις ερωτήσεις του εφέτη ανακριτή γύρω από την εμπλοκή του γιου της στην εξαφάνιση του μικρού Αλεξ και τα όσα ακολούθησαν μετά το περιστατικό:
– Επισήμανε ότι ο γιος της, της απέκρυψε τον πρώτο καιρό το επεισόδιο που έλαβε χώρα στις 3 Φεβρουαρίου στο κέντρο της Βέροιας και οδήγησε στο θάνατο του 11χρονου Αλεξ. «Έμαθα από τον ίδιο το γιο μου για την εμπλοκή του στην υπόθεση, τέσσερις μήνες μετά το περιστατικό» φέρεται να είπε.
– Επανέλαβε τα όσα υποστήριξε ο γιος της για τη μεταφορά του άψυχου σώματος του Αλεξ -από την παρέα των «πέντε»- από το ακατοίκητο σπίτι της πλατείας Δημαρχείου στο ρέμα της «Μπαρμπούτας», όπως προκύπτει και από το σκίτσο που βρήκε η ίδια στο ημερολόγιο του 13χρονου, όπου καταγράφονταν η διαδρομή που ακολούθησαν οι ανήλικοι.
– Αναφέρθηκε στις επανειλημμένες απειλές που δέχθηκε από αγνώστους η οικογένειά της μετά τις καταθέσεις του γιου της στην Αστυνομία της Βέροιας και την ομολογία ότι η παρέα των «πέντε» πρωταγωνίστησε στο επεισόδιο με τον Αλεξ.
– Έκανε αναφορά, επίσης, στην αλλαγή στάσης από τον παππού των δύο Ελληνόπουλων, καθώς, ενώ αρχικά έλεγε στους εγγονούς του να μην κάνουν παρέα με το μικρό Βορειοηπειρώτη, στη συνέχεια τους παρότρυνε να τον πλησιάσουν.
– Υποστήριξε ότι, σύμφωνα με όσα της μετέφερε ο γιος της, τα δύο Ελληνόπουλα είχαν «σβήσει» τον σκληρό δίσκο του ηλεκτρονικού τους υπολογιστή, πριν αυτός εξεταστεί από την αστυνομία στα ειδικά εργαστήρια.
Μετά την απολογία της μητέρας του Βορειοηπειρώτη, κατέθεσε ο πατέρας, ο οποίος επιβεβαίωσε τα όσα είπε, απολογούμενος στον εφέτη ανακριτή, ο 13χρονος γιος του. «Σαν πατέρας επιβεβαιώνω την πλήρη ειλικρίνεια του γιου μου» είπε στη συνέχεια, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας: «Εμείς τρέχαμε σε δύσκολα μεροκάματα. Ήταν λάθος που είχαμε τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη στο παιδί μας».
Από την πλευρά του, ο συνήγορός τους, Σταύρος Γεωργίου, παρατήρησε ότι «οι καταθέσεις περιείχαν αναπάντεχα σημαντικά πράγματα», ενώ εκτίμησε ότι «η υπόθεση δεν θα τελειώσει με τις απολογίες των γονιών».
Το πρωί της Παρασκευής αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον του εφέτη ανακριτή Θεσσαλονίκης οι γονείς του ανήλικου Αλβανού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου