ΤΟΠΙΚΑ

Εισαγγελική έρευνα για τέσσερα αδερφάκια

εισαγγελική-έρευνα-για-τέσσερα-αδερφ-482128

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η Εισαγγελέας υπηρεσίας Βόλου μετά από αναφορά γιαγιάς τεσσάρων ανήλικων παιδιών, τροφίμων του Ορφανοτροφείου, ότι τα εγγόνια της ίσως να έχουν πέσει θύματα κακοποίησης.

Οι εισαγγελικές αρχές ερευνούν με ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία την περίεργη υπόθεση, η οποία ξεκίνησε από μια ανυπόγραφη αναφορά της 51χρονης γιαγιάς των τεσσάρων παιδιών, δύο αγοράκια και δύο κοριτσάκια, ηλικίας από 7 έως 11 ετών.

Τα τέσσερα αδερφάκια –τα άλλα δύο της οικογένειας φιλοξενούνται σε ίδρυμα του Πειραιά- οδηγήθηκαν πριν από δύο χρόνια στο Ορφανοτροφείο Βόλου, καθώς το οικογενειακό τους περιβάλλον κρίθηκε άκρως ακατάλληλο για την ανατροφή τους.

Τον προηγούμενο μήνα τα αδερφάκια φιλοξενήθηκαν στο σπίτι της γιαγιάς τους, 51 έτους, και προχθές το βράδυ, όταν τα επέστρεψε στο ίδρυμα φέρεται να παραπονέθηκε για άσεμνη συμπεριφορά άλλων τροφίμων, εικόνες που όπως υποστήριξε τις περιέγραψαν τα ίδια τα εγγόνια της κατά τη διάρκεια της διαμονής τους μαζί της.

Η γιαγιά μετέβη στο Νοσοκομείο Βόλου μαζί με τα τέσσερα ανήλικα, ζητώντας από τους γιατρούς να εξεταστούν για τυχόν βιασμό τους. Το αίτημά της, ο τρόπος συμπεριφοράς, καθώς και οι αντιφάσεις στις οποίες έπεφτε μιλώντας στους γιατρούς, τους οδήγησαν να ενημερώσουν άμεσα τη διοίκηση του νοσοκομείου, τις αρμόδιες υπηρεσίες του, καθώς και την Αστυνομία.

Τα παιδιά ήταν αδύνατο να υποβληθούν στην εξέταση που ζητούσε επίμονα το συγγενικό τους πρόσωπο, χωρίς εισαγγελική παραγγελία.

Της υπόθεσης έχει επιληφθεί από την πρώτη στιγμή η Εισαγγελία Βόλου, ερευνώντας όλες τις παραμέτρους σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και κινώντας άμεσα όσες ενέργειες κριθούν απαραίτητες προς όφελος των παιδιών.

Χθες το μεσημέρι η 51χρονη έδωσε κατάθεση στην Ασφάλεια Βόλου, η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία προς αξιολόγηση.

Στο μεταξύ στο Νοσοκομείο δίπλα στα παιδιά προσέτρεξαν ψυχολόγοι, οι οποίοι από την πρώτη επαφή μαζί τους δεν διέγνωσαν πρόβλημα κακοποίησης.

Η γιαγιά των παιδιών, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει κινήσει δικαστικές διαδικασίες για να αναλάβει την επιμέλεια των παιδιών. Εκτιμήσεις από πολλές πηγές, που ασχολήθηκαν χθες εκτενώς με τη σοβαρή υπόθεση, δεν απέκλειαν να κρύβονται σκοπιμότητες οικονομικού περιεχομένου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου