ΤΟΠΙΚΑ

Αύξηση μαθητών στο ΣΔΕ Βόλου

αύξηση-μαθητών-στο-σδε-βόλου-403483

Δικαιούχοι του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης, αναμένεται να τονώσουν από το νέο σχολικό έτος, τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, μεταξύ των οποίων και του Βόλου. Διάταξη που βγήκε στο ΦΕΚ, ορίζει ότι «στις υποχρεώσεις των δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) ισχύει η υποχρεωτική εγγραφή στα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας του Δήμου τους ή στα παραρτήματα αυτών για όσους ενήλικες δεν έχουν ολοκληρώσει τη φοίτησή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση ». Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια διάταξη όσοι δεν εγγραφτούν, μπορεί να τιμωρηθούν με αναστολή καταβολής της εισοδηματικής ενίσχυσης.

Η παραπάνω διάταξη, αναμένεται να οδηγήσει περισσότερους ενήλικες πίσω στα θρανία, σύμφωνα με το διευθυντή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου, κ. Λίνο Βίγκλα, που περιμένει φέτος αύξηση του μαθητικού δυναμικού, ακριβώς και λόγω της συγκεκριμένης διάταξης.

Μέσα στον Ιούνιο, ολοκληρώθηκε η περίοδος των προεγγραφών στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου, στο οποίο συνολικά κατά την σχολική χρονιά που ολοκληρώθηκε φοίτησαν 83 ενήλικες, ηλικίας από 19 έως και 67 ετών.

Όπως είναι γνωστό, τα μαθήματα στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, γίνονται καθημερινά από τις 4:30 έως και τις 8:30 το βράδυ. Η φοίτηση είναι διετής και η ολοκλήρωσή της οδηγεί στην απόκτηση τίτλου σπουδών, ισότιμου με το απολυτήριο του Γυμνασίου.

Διδάσκονται οκτώ μαθήματα: ελληνική γλώσσα, μαθηματικά, αγγλικά, κοινωνική εκπαίδευση, πληροφορική, περιβαλλοντική εκπαίδευση, επιστημονικός γραμματισμός και πολιτισμική αγωγή.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου