ΤΟΠΙΚΑ

Επιτέλους έτοιμος ο αεροσταθμός

επιτέλους-έτοιμος-ο-αεροσταθμός-851206

Μετά από πολλαπλές «απότομες προσγειώσεις» οι οποίες έβγαλαν το έργο εκτός χρονοδιαγραμμάτων, το νέο κτήριο του αεροσταθμού στη Νέα Αγχίαλο είναι έτοιμο!

Η εκκρεμότητα της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρο του σύγχρονου κτηρίου και της ασφαλτόστρωσης της έκτασης που θα συνδέει τον αεροσταθμό με το διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης, μετά τις παλινωδίες των προηγούμενων μηνών, έκλεισε οριστικά.

Στο νέο κτήριο δεν απομένουν παρά τα τελευταία «τεστ» της λειτουργικότητάς του. Χώροι και συστήματα τσεκάρονται τις προηγούμενες ημέρες, οπότε το έργο πέρασε στη φάση της δοκιμαστικής λειτουργίας. Αν και πρόκειται για λεπτομέρειες μεν, σημαντικές δε, ώστε να μπορέσει να υποδεχθεί τους πρώτους επιβάτες πτήσεων στους χώρους του, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως και να προλάβει να ανοίξει τις εισόδους του, πριν οι εταιρίες της Ryanair και της Air Berlin κλείσουν τα θερινά τους πλάνα.

Ορισμένες εκτιμήσεις θέλουν ίσως σε τρεις εβδομάδες ο παλιός αεροσταθμός-«κοτέτσι» να παραχωρήσει τη θέση του στο καινούργιο κτήριο.
Ο νέος αεροσταθμός, στον οποίο οι εργασίες πάγωσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα, μετά το τέλος των κονδυλίων ενός «λανθασμένου» προϋπολογισμού που εκτινάχθηκε στα ύψη, ίσως πια να προλαβαίνει τις καλοκαιρινές πτήσεις της Ryanair για Φρανκφούρτη (Hanh) και Μιλάνο (Bergamo) και μέσω των δύο πόλεων-κόμβων σε δεκάδες άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Οι εργασίες για το κομμάτι που είχε απομείνει, της διαμόρφωσης δηλαδή του υπαίθριου χώρου και της σύνδεσης του διαδρόμου προσγείωσης και απογείωσης των αεροσκαφών με τον καινούργιο αεροσταθμό, δεν είχαν επιτρέψει τη λειτουργία του έργου στις αρχές Μαΐου, παρά το γεγονός ότι το υπόλοιπο κτήριο ήταν πλήρως έτοιμο.

Οι εργασίες επανάρχισαν στα μέσα Ιουλίου, όταν το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε τη συμπληρωματική σύμβαση, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ του νέου αεροσταθμού και πλέον το έργο είναι έτοιμο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου