ΤΟΠΙΚΑ

Κινητοποίηση για τον 5χρονο Αγγελο

κινητοποίηση-για-τον-5χρονο-αγγελο-404605

Τη μάχη για τη ζωή του από τη στιγμή που γεννήθηκε δίνει ένα αγοράκι ηλικίας μόλις πέντε ετών σήμερα από τον Βόλο. Πρόκειται για τον Άγγελο-Χρήστο Καπουρτίδη που πάσχει από σπάνια ασθένεια της καρδιάς και σήμερα έχει 43% ανεπάρκεια. Χρήζει άμεσης επέμβασης σε ειδικό κέντρο στη Βοστώνη για να μπορέσει από Σεπτέμβριο να επιστρέψει στο σχολείο και τους φίλους του.

Σύμφωνα με τη μητέρα του μικρούλη Άγγελου-Χρήστου, η σπάνια συγγενής καρδιοπάθεια ανακαλύφθηκε στην 34η εβδομάδα της κύησης. Η εξέταση β’ επιπέδου έδειξε μικρή ανεπάρκεια, όμως λόγω σπανιότητας της πάθησης (η πιθανότητα είναι 1 προς 200.000 να συμβεί), θεωρήθηκε ένα μικρό φύσημα. Ο μικρούλης ήρθε στη ζωή, από τη στιγμή όμως που είδε το φως του κόσμου αντιμετωπίζει πρόβλημα με την καρδιά του. Το ποσοστό της καρδιακής ανεπάρκειας άρχισε να ανεβαίνει και σήμερα έχει φθάσει στο 43%. Ο 5χρονος δεν μπορεί να περιμένει άλλο και πρέπει επειγόντως να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, που όμως κοστίζει 150.000 ευρώ.

Οι γονείς έχουν κάνει αίτηση για δάνειο, έχουν ήδη όμως ένα στεγαστικό και η τράπεζα δεν τους εγκρίνει άλλο. Τους τελευταίους μήνες αναζητούν λύση στο αδιέξοδο.

Αποφάσισαν λοιπόν να ζητήσουν τη βοήθεια του κόσμου. Μέσω facebook οι δύο γονείς ζητούν όποιος μπορεί να βοηθήσει τον μικρό τους Άγγελο.

Με ένα συγκινητικό μήνυμα στο facebook, η μητέρα του 5χρονου καλεί σε βοήθεια. «Δεν χρειάζονται μεγάλα ποσά, αλλά μεγάλος αριθμός ανθρώπων που θα δείξει την Αγάπη του έστω και με ένα ευρώ. Ας αποδείξουμε πως αυτό το εργαλείο που έχουμε μπορεί να βοηθήσει τόσο όσο δεν μπορούν αυτοί που θα έπρεπε. Σας ευχαριστώ πολύ όλους!», αναφέρει.

Για την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας έχει ανοίξει τραπεζικός λογαριασμός:

Αριθμός Εθνικής Τράπεζας:
GR8201102010000020120039290
Πρώτος Δικαιούχος: Καπουρτίδης Άγγελος-Χρήστος

Κουμπαράδες

Παράλληλα, έχουν δοθεί κουμπαράδες για την ενίσχυση της οικογένειας, που βρίσκονται στα εξής σημεία:

1) Παιδικός Σταθμός ΦΑΤΣΟΥΛΕΣ (Μακρυνίτσης και Ρήγα Φεραίου) (πρωινές ώρες)
2) Κατάστημα ΙΛΙΟΝ (Κ. Καρτάλη 31) (ώρες καταστημάτων)
3) Βιβλιοπωλείο ΛΙΑΝΑΡΙΔΗΣ (Ερμού 165) (ώρες καταστημάτων)
4) Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας (Σταδίου και Μανδηλαρά, 14:00 έως 20:00)

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου