ΤΟΠΙΚΑ

Οργασμός εργασιών για το παζάρι του Βόλου

οργασμός-εργασιών-για-το-παζάρι-του-βό-404616

Το επταήμερο 9 έως 15 Ιουλίου θα γίνει το παραδοσιακό παζάρι του Δήμου Βόλου, που αναβιώνει φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην περιοχή απέναντι από το Πανθεσσαλικό Στάδιο. Η εμποροπανήγυρη έχει ήδη αρχίσει να στήνεται, και την ερχόμενη Κυριακή στις 7 το απόγευμα, θα γίνει το επίσημο άνοιγμα της αυλαίας. Τις τελευταίες ημέρες επικρατεί οργασμός εργασιών για το στήσιμο της διοργάνωσης.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το παζάρι θα διεξαχθεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην περιοχή του Πανθεσσαλικού.

Φέτος θα είναι λιγότερα τα περίπτερα που θα στηθούν, σύμφωνα με την τροποποιημένη Κανονιστική, που εγκρίθηκε από την επιτροπή ποιότητας ζωής.

Σύμφωνα με τη νέα Κανονιστική, στο παζάρι θα στηθούν αντί για 332, 218 περίπτερα συμπεριλαμβανομένων και 22 θέσεων για την εγκατάσταση επιχειρήσεων λουκουμάδων και χαλβάδων. Επίσης προβλέπονται και 12 θέσεις για ψησταριές, ενώ θα εκδοθούν και 15 άδειες σε μικροπωλητές για την πώληση παραδοσιακών ειδών, όπως είναι το καλαμπόκι, το κάστανο, το τυποποιημένο μαντολάτο και παστέλι, το «μαλλί της γριάς» κλπ. Για τις θέσεις κατατίθενται αιτήσεις.

Τα τέλη παραμένουν στα ίδια με τα περσινά επίπεδα και συγκεκριμένα: στα 180 ευρώ για περίπτερα εμπορικής δραστηριότητας, στα 200 ευρώ για τα γωνιακά περίπτερα εμπορικής δραστηριότητας, στα 400 ευρώ για τα περίπτερα χαλβάδων και λουκουμάδων, στα 1.100 για τις ψησταριές και στις 23.000 ευρώ ορίστηκε τελικώς η τιμή εκκίνησης για το λούνα παρκ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής που έχει αναλάβει τη διαχείριση της εμποροπανήγυρης, αντιδήμαρχο Οικονομικών Ανδρέα Ζέρβα, ήδη το 70%, έχει γεμίσει από μικροπωλητές που ετοιμάζονται να απλώσουν την πραμάτεια τους.

Στο 100% έχει καλυφθεί ο χώρος για τις ψησταριές, τους χαλβάδες και τους λουκουμάδες, ενώ έχει ξεκινήσει και το στήσιμο του λούνα παρκ, που σήμερα θα ολοκληρωθεί και θα γίνει ο τελικός έλεγχος ασφαλείας.

Οι πύλες της εμποροπανήγυρης, θα ανοίξουν το πρωί της ερχόμενης Κυριακής 9 Ιουλίου, ωστόσο η επίσημη αυλαία θα σηκωθεί το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Το παζάρι θα λειτουργεί καθημερινά έως και τις 15 Ιουλίου από το πρωί έως αργά το βράδυ και σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα, από τη διοργάνωση, αναμένεται να εισρεύσουν στα δημοτικά ταμεία, παρά και τη μείωση του μισθώματος για το λούνα παρκ, περίπου 60.000 ευρώ.

«Ο κόσμος έχει δείξει τα δύο προηγούμενα χρόνια ότι έχει αγκαλιάσει την εμποροπανήγυρη και ελπίζουμε να κάνει το ίδιο και φέτος. Να έρθουν με τις οικογένειές τους και να χαρούν μερικές ώρες ξεγνοιασιάς», είπε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου