ΤΟΠΙΚΑ

Αλλαγή της τελευταίας στιγμής στα μηχανογραφικά

αλλαγή-της-τελευταίας-στιγμής-στα-μηχ-404763

«Σταυρόλεξο» για γερούς λύτες η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου, για τους 1.800 περίπου υποψηφίους της Μαγνησίας που έλαβαν μέρος στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι υποψήφιοι των ΑΕΙ και ΤΕΙ μετρούν μόρια, παρακολουθούν την τάση ανόδου ή πτώσης των βάσεων των σχολών που τους ενδιαφέρουν και δηλώνουν τις προτιμήσεις τους ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Χθες, αναστάτωση στους υποψηφίους των ΕΠΑΛ προκάλεσε αλλαγή της τελευταίας στιγμής στα μηχανογραφικά. Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε ότι τα τμήματα Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του ΤΕΙ Αθήνας και του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, έχουν προστεθεί στον Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας της Ομάδας Προσανατολισμού Διοίκησης και Οικονομίας στο μηχανογραφικό δελτίο υποψηφίων ΕΠΑΛ έτους 2017 για εισαγωγή μόνο κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

Όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, η υποβολή των μηχανογραφικών γίνεται ηλεκτρονικά. Για να εισέλθει στο σύστημα ο κάθε υποψήφιος, κάνει χρήση του κωδικού υποψηφίου. Κατόπιν, αφού δει τα τμήματα που επιθυμεί, μπορεί να υποβάλει προσωρινό μηχανογραφικό δελτίο, το οποίο μπορεί να το τροποποιεί και να το εκτυπώνει όσες φορές επιθυμεί.
Όταν είναι απολύτως σίγουρος για τις επιλογές του, τότε πρέπει να προχωρήσει στην οριστική υποβολή του δελτίου. Με την οριστική υποβολή η αίτηση του υποψηφίου αποκτά μοναδικό αριθμό πρωτοκόλλου και «κλειδώνει». Η προθεσμία για την οριστικοποίηση του μηχανογραφικού ολοκληρώνεται την Παρασκευή 14 Ιουλίου, είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου