ΤΟΠΙΚΑ

Μεϊκόπουλος –Μπαλλής: Δεν αλλάζει η χωροθέτηση του εμπορευματικού κέντρου Θεσσαλίας

μεϊκόπουλος-μπαλλής-δεν-αλλάζει-η-χ-405819

Σε κοινή του δήλωση οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Μάκης Μπαλλής, σχετικά με τη δημιουργία του εμπορευματικού κέντρου Θεσσαλίας, αναφέρουν: «Βλέπουμε ότι από κάποιες πλευρές επιχειρείται να ανοίξει ένα θέμα, αυτό της χωροθέτησης του Εμπορευματικού Κέντρου Θεσσαλίας, εκ του μη όντος, άκαιρα και, κυρίως, χωρίς την αρμοδιότητα εκείνων που μιλούν για το θέμα.

Θυμίζουμε ότι η χωροθέτηση των Εμπορευματικών Κέντρων περιλαμβάνεται στις προβλέψεις-κατευθύνσεις των Ρυθμιστικών Σχεδίων και οι σχετικές αποφάσεις βασίζονται σε συγκεκριμένα κριτήρια, όπως η εγγύτητα σε οδικά και σιδηροδρομικά δίκτυα και σε λιμενικές εγκαταστάσεις.

Επομένως, η χωροθέτηση του Εμπορευματικού Κέντρου Θεσσαλίας δεν είναι θέμα που πρέπει να το ξαναδούμε, καθώς η θέση του προσδιορίζεται με σαφήνεια στο Ρυθμιστικό Σχέδιο και με βάση τα παραπάνω κριτήρια. Ούτε είναι αρμοδιότητας κάποιων αναρμόδιων Οργανισμών ή εκπροσώπων τους. Υπάρχει υπεύθυνη κυβέρνηση που αποφασίζει και υπάρχουν αρμόδιοι υπουργοί, οι οποίοι ήδη έχουν τοποθετηθεί επί του θέματος.

Κατά τα λοιπά, ας μην βιάζονται κάποιοι να ανοίξουν πρόωρα την… προεκλογική περίοδο. Τους υπενθυμίζουμε ότι τόσο οι βουλευτικές όσο και οι δημοτικές εκλογές, αργούν ακόμη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου