ΤΟΠΙΚΑ

Αγωγή για το ταξίδι της Αργούς

αγωγή-για-το-ταξίδι-της-αργούς-407316

Σύγχρονη… Οδύσσεια για επαγγελματία, που το 2009 ανέλαβε να κινηματογραφήσει το πειραματικό ταξίδι της Αργούς στη Γεωργία. Όπως καταγγέλλει ο κ. Στέλιος Ευσταθόπουλος, εννιά χρόνια μετά δεν έχει πληρωθεί για την εργασία που προσέφερε επί 58 ημέρες, προκειμένου να καταγράψει σε DVD το πολιτιστικό ταξίδι της πεντηκοντόρου. Έκτοτε βρίσκεται στις δικαστικές αίθουσες με τον Δήμο Βόλου…

Σύμφωνα με τον κ. Ευσταθόπουλο, ο ίδιος είχε έρθει το 2009 σε συμφωνία με τον Δήμο Βόλου για την κινηματογραφική καταγραφή του πειραματικού ταξιδιού της Αργούς. «Ο καλλιτεχνικός οργανισμός με γραπτή ανάθεσή του μου έδωσε το έργο, όταν όμως ήρθε η ώρα της πληρωμής, δεν πήρα καν έναντι», αναφέρει ο ίδιος.

Όπως επισημαίνει, η γραπτή συμφωνία προέβλεπε αμοιβή 5.950 ευρώ. «Για 58 ημέρες εργασίας το ποσό ήταν φυσικά συμβολικό. Το έκανα περισσότερο, επειδή ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ», λέει μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. «Από το 2009 πλήρωσα το ΦΠΑ που αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο ποσό που δεν εισέπραξα και συνολικά έχω ξοδέψει όλα αυτά τα χρόνια περισσότερα από 2.500 ευρώ, συνυπολογίζοντας και τα έξοδα των δικηγόρων», προσθέτει, αναφερόμενος και στην πολυετή δικαστική διαμάχη του με τον δήμο.

Η δικαστική… Οδύσσειά του όμως δεν έχει τελειώσει. Τον Απρίλιο του 2017 κατέθεσε αγωγή στο Ειρηνοδικείο Βόλου, με την οποία διεκδικεί το ποσό των 5.950 ευρώ. Η δίκη έχει προσδιοριστεί για το ερχόμενο φθινόπωρο.

«Σύμφωνα με τις περί αδικαιολογήτου πλουτισμού διατάξεις», ο κ. Ευσταθόπουλος, ζητά «να υποχρεωθεί ο εναγόμενος (Δήμος Βόλου) για τους λόγους που αναφέρονται στο ιστορικό της αγωγής να καταβάλλει σε αυτόν (ενάγοντα) το συνολικό ποσό των 5.950,00 ευρώ, με το νόμιμο τόκο, από την κοινοποίηση της παρούσας αγωγής. Να κηρυχθεί η απόφαση προσωρινά εκτελεστή, και να καταδικαστεί ο εναγόμενος (Δήμος Βόλου) στην εν γένει δικαστική του δαπάνη».

Το θέμα ήρθε χθες προς συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή, που αποφάσισε να ανατεθεί στην έμμισθη δικηγόρο του Δήμου Βόλου, Κωνσταντινιά Βακουφτσή, να «ενεργήσει όλες τις κύριες και παρεπόμενες πράξεις, δικαστικές και εξωδικαστικές, που αφορούν τη δίκη, να καταθέσει προτάσεις (προ 100 ημερών), και να παραστεί στο Ειρηνοδικείο Βόλου κατά τη συζήτηση της αγωγής, για την αντίκρουσή της και για την προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου Βόλου».

Όπως έγινε γνωστό, ο εναγόμενος δεν είχε συμβληθεί με τον Δήμο Βόλου αλλά με τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό, για την κινηματογράφηση που αποτελούσε μέρος του κονδυλίου που διατέθηκε για το ταξίδι της Αργούς.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου