ΤΟΠΙΚΑ

Σφίγγει τα λουριά η ΔΕΥΑΜΒ στο προσωπικό της

σφίγγει-τα-λουριά-η-δευαμβ-στο-προσωπι-407416

Σφίγγει τα λουριά η ΔΕΥΑΜΒ στο προσωπικό της. Άμεσα ξεκινά, για πρώτη φορά στα χρονικά, αξιολόγηση του προσωπικού σε εφαρμογή του νόμου, η οποία θα συνδυαστεί με την αλλαγή του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών (Ο.Ε.Υ.), που παραμένει ο ίδιος από το 2012. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, καθένας από τους υπαλλήλους θα τοποθετηθεί σε πόστο με βάση τα προσόντα του και θα κληθεί να λειτουργήσει μέσα από συγκεκριμένο καθηκοντολόγιο, τυχόν παραβίαση του οποίου θα επιφέρει κυρώσεις.

Για την αξιολόγηση και την αλλαγή του Οργανισμού θα συγκροτηθούν δύο διαφορετικές επιτροπές.

Η πρώτη, για την αξιολόγηση που θα οριστεί βάσει του νόμου περί αξιολόγησης, θα αναλάβει να προσαρμόσει τα ερωτηματολόγια και να τα διανείμει στους εργαζόμενους, οι οποίοι θα πρέπει να τα καταθέσουν συμπληρωμένα. Μέσα από τα ερωτηματολόγια, θα προκύψουν στοιχεία αναφορικά με τα προσόντα του κάθε υπαλλήλου και θα διαπιστωθεί αν κάθε ένας είναι σε σωστή θέση. Η επιτροπή θα βγάλει το πόρισμά της και θα το παραδώσει στη διοίκηση, προκειμένου να ξεκινήσουν -εφόσον απαιτείται- εσωτερικές μετακινήσεις για τη στελέχωση των τμημάτων της ΔΕΥΑΜΒ με το κατάλληλο προσωπικό.

Σύμφωνα με τον κ. Σαββάκη, κάθε υπάλληλος θα πάρει εγγράφως το καθηκοντολόγιο που θα απορρέει μέσα από τα προσόντα του αλλά και τη θέση που καταλαμβάνει. «Μέσα από τη συγκεκριμένη διαδικασία θα μπει μία τάξη. Θα ξέρουμε ο καθένας τι είναι υποχρεωμένος να κάνει και τι κάνει. Δεν θα μπορεί κάποιος να δηλώσει αόριστα, δεν είναι δική μου αρμοδιότητα. Θα προβλέπονται και ποινές σε περίπτωση άρνηση παροχής υπηρεσίας βάσει καθηκοντολογίου», υπογράμμισε ο κ. Σαββάκης, επισημαίνοντας ότι έχουν παρατηρηθεί στρεβλώσεις στην εξυπηρέτηση του κοινού, τόσο στο διοικητικό όσο και στο τεχνικό σκέλος.

Παράλληλα θα εργαστεί και η δεύτερη επιτροπή για τη σύνταξη του νέου ΟΕΥ που είναι ο ίδιος από το 2012. «Ο οργανισμός δεν έχει αλλάξει παρόλο που εξελίξεις τρέχουν. Θα επιχειρήσουμε αλλαγή της δομής της λειτουργίας της ΔΕΥΑΜΒ και μέσα από τον οργανισμό θα ορίζονται αρμοδιότητες ανά υπηρεσία και πειθαρχικές ποινές», σχολίασε ο κ. Σαββάκης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου