ΤΟΠΙΚΑ

Υψηλές αφίξεις στη Ν. Αγχίαλο

υψηλές-αφίξεις-στη-ν-αγχίαλο-409170

Υψηλές αφίξεις και αναχωρήσεις από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Λίαρ τζετ που μεταφέρουν άτομα του διεθνούς τζετ σετ προσγειώνονται και απογειώνονται με άκρα μυστικότητα, μεταφέροντας «υψηλούς προσκεκλημένους» που θέλουν να ταξιδέψουν ινκόγκνιτο και με ασφάλεια προς τον προορισμό τους.

Χθες μόλις, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου ιδιωτικό τζετ ξένων συμφερόντων, προκειμένου να παραλάβει τον διεθνή ποδοσφαιριστή της Μπαρσελόνα Ζερεμί Ματιέ. Ο Ματιέ έκανε διακοπές μαζί με την οικογένειά του στο Γερολίμανο της Εύβοιας, στο γνωστό για τις υψηλές προδιαγραφές ξενοδοχειακό συγκρότημα Club Med.

Αυτόπτες μάρτυρες που αναγνώρισαν τον «σιδερένιο» αμυντικό της Μπάρτσα, έσπευσαν για να τον χαιρετήσουν και να του ζητήσουν αυτόγραφο, ενώ τα στελέχη της βολιώτικης εταιρείας που είχαν αναλάβει τα διαδικαστικά για την αναχώρησή του, έκαναν ό,τι ήταν δυνατό προκειμένου η σύντομη παραμονή του ίδιου και της οικογένειάς του να είναι άνετη και απολαυστική στο αεροδρόμιό μας.

Ο Ζερεμί Ματιέ συνοδευόταν από την πανέμορφη σύζυγό του και τα δύο μικρά παιδιά τους. Ήταν χαλαροί και ιδιαίτερα προσιτοί, απολαμβάνοντας τις τελευταίες στιγμές των διακοπών τους στην Κεντρική Ελλάδα, αφού οι αθλητικές υποχρεώσεις του κεντρικού αμυντικού ξεκινούν σύντομα.

Η οικογένεια Ματιέ έφτασε στην Ελλάδα την προηγούμενη Κυριακή. Το ιδιωτικό τζετ που τους μετέφερε προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, όπου τους περίμενε ένα ελικόπτερο ιδιωτικής εταιρείας για να τους μεταφέρει στο Γερολίμανο της Εύβοιας. Χθες αναχώρησαν και πάλι από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου για την Καταλονία, έχοντας -όπως εκμυστηρεύτηκαν στο προσωπικό του αεροδρομίου- τις καλύτερες των εντυπώσεων από τη χώρα μας.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο 33χρονος Γάλλος αμυντικός, ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο του Ολυμπιακού, θα δοκιμαστεί από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας ύστερα από ειδική άδεια που του χορήγησε η Μπαρτσελόνα, η οποία για να τον αποκτήσει από τη Βαλένθια, κατέβαλε το ποσό των 20.000.000 ευρώ το 2015, με αποτέλεσμα να θεωρείται ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους αμυντικούς στον κόσμο.

Τα λίαρ τζετ και οι υψηλοί προσκεκλημένοι

Από την έρευνα που έκανε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, η οικογένεια Ζερεμί Ματιέ δεν είναι η μοναδική από τον μακρύ κατάλογο γνωστών προσωπικοτήτων που χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου για τις πτήσεις τους.

Ο Mr Barilla και ο ιδρυτής της Knaouf πολύ συχνά επιλέγουν τους αεροδιαδρόμους του αερολιμένα Ν. Αγχιάλου για να προσγειωθούν τα ιδιωτικά τους τζετ. Η χωροθέτηση του αεροδρομίου είναι τέτοια ώστε να επιτρέπει σύντμηση αποστάσεων και γρηγορότερη πρόσβαση, τόσο προς Αθήνα όσο και προς Θεσσαλονίκη.

Ο γιός του Ζισκάρ Ντε Εσταίν επίσης έχει ταξιδέψει μέσω του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου, και μάλιστα στην αρχή της λειτουργίας των νέων αεροδιαδρόμων.

Τέλος, πολύ συχνά τους καλοκαιρινούς μήνες υπάλληλοι του αεροδρομίου αλλά και των εταιρειών εξυπηρέτησης πελατών, βλέπουν να προσγειώνεται και να απογειώνεται το λίαρ τζετ γνωστού Ρώσου μεγαλοεπιχειρηματία, που τα τελευταία χρόνια έχει αγοράσει σπίτι κοντά στην Άφησσο, όπου απολαμβάνει τις διακοπές του.

Ερχονται αλλά …. δεν μένουν

Η ένταξη του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου στον «χάρτη» των αερολιμένων που μπορούν να εξυπηρετήσουν ιδιωτικές πτήσεις και μάλιστα προσώπων του διεθνούς τζετ σετ, ασφαλώς και αποτελεί μία θετική εξέλιξη.

Οι προοπτικές ωστόσο -όπως έλεγαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ άνθρωποι που ασχολούνται στη Μαγνησία με τον τουρισμό- θα ήταν σαφώς θετικότερες αν στην περιοχή λειτουργούσαν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και club συγκροτημάτων που απευθύνονται σε ειδικές κατηγορίες τουριστών με υψηλά εισοδήματα και αποτελούν πόλο έλξης για βαριά βαλάντια.

Για παράδειγμα, η γειτονική Εύβοια με το club Μed αλλά και άλλες μεγάλες μονάδες, φαίνεται πως έχει κερδίσει αυτό το στοίχημα, όπως δείχνουν και τα στοιχεία αφίξεων ιδιωτικών τζετ που προσγειώνονται στην Ν. Αγχίαλο με τελικό προορισμό την Εύβοια.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου