ΤΟΠΙΚΑ

Οι βαθμολογίες βρήκαν τον Κ. Γαβρόγλου στο Πήλιο

οι-βαθμολογίες-βρήκαν-τον-κ-γαβρόγλου-410051

Στο όμορφο Χόρτο του Πηλίου… βρήκε η ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελλαδικών Εξετάσεων τον υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου.

Ο επικεφαλής του Υπουργείου Παιδείας Ερευνών και Θρησκευμάτων, βρίσκεται στο Νότιο Πήλιο από την Πέμπτη το βράδυ προσκεκλημένος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο διοργανώνει διεθνή ερευνητική συνάντηση στη Μονή Πάου με προσκεκλημένους καθηγήτριες και καθηγητές ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών από σημαντικά πανεπιστήμια του εξωτερικού. Η διεθνής συνάντηση Pelion Summer Lab for Cultural Theory and Experimental Humanities (PSL) ξεκίνησε στις 25 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Ιουλίου.

Ο κ. Γαβρόγλου έφτασε στην περιοχή το απόγευμα της Πέμπτης. Κατευθύνθηκε απευθείας στη Μονή Πάου όπου απηύθυνε χαιρετισμό στη διεθνή συνάντηση, ενώ το ίδιο βράδυ, παρακάθισε σε γεύμα μαζί με άλλα περίπου 40 άτομα στη γνωστή ταβέρνα «Μάρθα» στο Χόρτο.

Οι θαμώνες τον αναγνώρισαν αμέσως, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να τον χαιρετήσουν.

Για περισσότερο από δύο ώρες, ο υπουργός Παιδείας απόλαυσε μαζί με Έλληνες και ξένους καθηγητές τους πολύ ωραίους μεζέδες της Μάρθας, ενώ ο ίδιος ζήτησε να δοκιμάσει το ξακουστό μπιφτέκι της και έμεινε εντυπωσιασμένος.

Η κουβέντα της ομήγυρης περιστράφηκε γύρω από θέματα της ακαδημαϊκής κοινότητας, και ειδικότερα στο κομμάτι που αφορά την έρευνα.

Ο κ. Γαβρόγλου σύμφωνα με πληροφορίες θα παραμείνει μέχρι και αύριο Κυριακή στην περιοχή.

Οι εργασίες της διεθνούς συνάντησης είναι καθημερινές, ενώ μαζί με τους καθηγητές των ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων όπως το Columbia University της Νέας Yόρκης, το University of West Sydney της Αυστραλίας, το University of Witwatersrand της Νότιας Αφρικής, την Πάντειο και το ΑΠΘ, συμμετέχουν και 20 φοιτητές και φοιτήτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που βρίσκονται σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Το φετινό θέμα της συνάντησης είναι «Δημοκρατία κι αμφισβήτηση».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου