ΤΟΠΙΚΑ

Ο αφρικανικός καύσωνας μας «χτύπησε» την πόρτα

ο-αφρικανικός-καύσωνας-μας-χτύπησε-410110

«Ποδαρικό» με υψηλό δείκτη υγρασίας και τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 38 βαθμούς Κελσίου στις 2 το μεσημέρι στην παραλία του Βόλου, έκανε χθες στον Βόλο ο αφρικανικός καύσωνας. Η απότομη άνοδος του υδραργύρου σε συνδυασμό με τον υψηλό δείκτη υγρασίας, έκανε την ατμόσφαιρα αποπνικτική, ειδικά τις μεσημεριανές ώρες. Το πρόβλημα έγινε εντονότερο από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 7 σε πολλές περιοχές της Νέας Ιωνίας, όταν βλάβη της ΔΕΗ σε υπόγεια καλωδίωση, έθεσε εκτός κλιματιστικά και ανεμιστήρες που δούλευαν στο φουλ, επιβαρύνοντας και αυτά το δίκτυο.

Για σήμερα Σάββατο η θερμοκρασία μέσα στον Βόλο θα φτάσει το μεσημέρι μέχρι και τους 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ η θερμότερη μέρα θα είναι η αυριανή, καθώς σύμφωνα με το meteo.gr, την Κυριακή ο υδράργυρος μέσα στην πόλη θα «χτυπήσει» 40άρι.

Διακοπή ρεύματος για μιάμιση ώρα

Μία βλάβη στα υπόγεια καλώδια της ΔΕΗ έθεσε εκτός όλο το σύστημα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε αρκετά κομμάτια της Νέας Ιωνίας. Με 38 βαθμούς Κελσίου για μιάμιση περίπου ώρα, τα περισσότερα σπίτια θύμιζαν «θαλάμους αερίων». Το τηλεφωνικό κέντρο της ΔΕΗ και το τμήμα των βλαβών δέχτηκε δεκάδες τηλέφωνα, από καταναλωτές που έσπευσαν να ρωτήσουν τι συμβαίνει. Τα συνεργεία της επιχείρησης που επιστρατεύθηκαν, εντόπισαν τελικά τη βλάβη που αποκαταστάθηκε γύρω στις 7 το απόγευμα.

Προβλήματα με διακοπές ρεύματος καταγράφηκαν χθες στην περιοχή Κερασιάς – Καναλίων και στο Κεραμίδι για περίπου μισή ώρα, καθώς υπήρξε βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΗ στην περιοχή των Μελισσατίκων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου