ΤΟΠΙΚΑ

Πολλά χαμόγελα στη Μαγνησία

πολλά-χαμόγελα-στη-μαγνησία-410174

Η «σφαγή» που σημειώθηκε στα μαθήματα των Μαθηματικών και της Έκθεσης, συμπίεσε προς τα κάτω τις βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων της Μαγνησίας. Στον νομό, η ανακοίνωση των βαθμολογιών στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, βρήκε τους περισσότερους υποψήφιους να καταγράφουν μεσαίες επιδόσεις, δεν έλειψαν όμως και οι αριστούχοι που «έσπασαν» τον κανόνα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Τα πακέτα με τις βαθμολογίες των υποψηφίων παραλήφθηκαν χθες νωρίς το πρωί από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και αμέσως ειδοποιήθηκαν οι διευθυντές των λυκείων για να τα παραλάβουν. Φέτος για πρώτη χρονιά, διευθυντές γενικών και επαγγελματικών λυκείων, «συναντήθηκαν» για να παραλάβουν τις καταστάσεις με τα ονόματα και τους βαθμούς των μαθητών τους.

Συνεδρίασαν οι σύλλογοι διδασκόντων, διασταύρωσαν τα στοιχεία και έως τη μία το μεσημέρι το σύνολο των αποτελεσμάτων είχε αναρτηθεί στα λύκεια της Μαγνησίας.

Από νωρίς το πρωί η αγωνία των υποψηφίων χτύπησε κόκκινο. Συγκεντρώθηκαν στα σχολικά προαύλια και περίμεναν την ανάρτηση των αποτελεσμάτων που θα αποτελέσουν το εισιτήριο εισόδου τους στις σχολές της προτίμησής τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Χαρά και λύπη τα συναισθήματα που εναλλάσσονταν στα σχολικά προαύλια, ανάλογα με τα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με διευθυντές λυκείων της Μαγνησίας, φέτος οι δυσκολίες που εντοπίστηκαν στα μαθήματα των Μαθηματικών και της Έκθεσης, είχαν ως αποτέλεσμα να συγκρατήσουν ακόμη και τους άριστους κάτω από 19.000 μόρια. Κάποιοι όμως κατάφεραν να «σπάσουν» το… φράγμα. Σχεδόν το 20% και πλέον των υποψηφίων του νομού, κατάφερε να συγκεντρώσει άριστη βαθμολογία, πάνω από 18.000 μόρια, και να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον.

Καλύτερες επιδόσεις καταγράφηκαν στο πεδίο των Θετικών Επιστημών σε σχέση με το πεδίο των Ανθρωπιστικών Επιστημών, και το πεδίο επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου