ΤΟΠΙΚΑ

Επιτυχίες με ξεχωριστή σημασία

επιτυχίες-με-ξεχωριστή-σημασία-410255

Περισσότεροι από 30, από το σύνολο των 40 υποψηφίων μαθητών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Βόλου, κατάφεραν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις να πετύχουν υψηλές βαθμολογίες και να κρατούν τώρα σφικτά στο χέρι τους το πολυπόθητο εισιτήριο για τις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η εθελοντική δουλειά των καθηγητών που στελεχώνουν τη δομή-θεσμό πλέον στην πόλη, και η σκληρή προσπάθεια των ίδιων των υποψηφίων, απέφερε καρπούς.

Μεταξύ των μαθητών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που παρακολούθησαν δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα, η μαθήτρια του 2ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, Μιχαέλα Μιχαηλίδη, που συγκέντρωσε 17.658 μόρια. «Είμαι πολύ ευχαριστημένη από την απόδοσή μου. Θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές του φροντιστηρίου για την αξιέπαινη προσφορά τους και το εκπληκτικό έργο, που κανονικά θα έπρεπε να επιτελείται στα δημόσια σχολεία ώστε να μην υπάρχει ανάγκη φροντιστηρίων. Οι εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, δείχνουν ότι είναι άνθρωποι με την προσφορά τους», είπε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Αλλά και η Κατερίνα Κατσίνα από το 7ο ΓΕΛ Βόλου, κατάφερε να πετάξει ψηλά στη βαθμολογία. Συγκέντρωσε 17.392 μόρια, και όπως αναφέρει μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η βοήθεια που πήρε από το Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου ήταν πολύτιμη. «Είναι σημαντικό ότι οι καθηγητές μας αφιέρωσαν χρόνο, γνώση για τη στήριξή μας, και μάλιστα αφιλοκερδώς», υπογραμμίζει.

75 νέοι μαθητές

Αυξητική τάση σημειώνεται στις εγγραφές μαθητών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου, η οποία ευθυγραμμίζεται με την οικονομική ύφεση και τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες, καθώς αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές τους υποχρεώσεις.

Φέτος κάθισαν ενενήντα συνολικά μαθητές στα θρανία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, εκ των οποίων οι σαράντα ήταν μαθητές της τρίτης Λυκείου, υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Στο μεταξύ, εγγράφηκαν εβδομήντα πέντε νέοι μαθητές, ενώ πολλαπλασιάζονται σταδιακά τα νέα αιτήματα.

Οι καθηγητές που διδάσκουν είναι συνολικά είκοσι εννέα εθελοντές όλων των ειδικοτήτων, με την ανάγκη για επιπλέον εκπαιδευτικούς, κυρίως φυσικούς, μαθηματικούς και χημικούς, να υπογραμμίζεται ιδιαιτέρως.

Η κοινωνική δομή που λειτουργεί για πέμπτη χρονιά, προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών μαθητών, οι οποίοι είναι παιδιά άπορων οικογενειών, και όπως αναφέρει ο φιλόλογος Γιώργος Μέρκατας, ο οποίος διδάσκει εθελοντικά, τον προσεχή Σεπτέμβριο αναμένονται και άλλες εγγραφές για μαθητές της δευτέρας Λυκείου και μεταλυκειακούς, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχουν επιπλέον καθηγητές, για να καλυφθούν οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες.

Όσοι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα και προτίθενται να βοηθήσουν στο εθελοντικό έργο που αναπτύσσεται, μπορούν να επικοινωνήσουν είτε με προσωπικό μήνυμα στο fb Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου, είτε τηλεφωνώντας στον αριθμό 2421307982.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου φιλοξενείται στο Άσυλο, Τριανταφυλλίδη 74, και στη διάρκεια των πέντε χρόνων λειτουργίας του έχει δώσει τη δυνατότητα σε δεκάδες άπορους μαθητές να ενισχύσουν τις γνώσεις τους και να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου