ΤΟΠΙΚΑ

Δίδυμη επιτυχία στις πανελλαδικές στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

δίδυμη-επιτυχία-στις-πανελλαδικές-στ-410384

Πέτυχαν ταυτόχρονα τον κοινό στόχο και απέσπασαν υψηλή βαθμολογία στις πανελλαδικές εξετάσεις, κοιτάζοντας πλέον στην κατεύθυνση που οδηγεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τα δίδυμα αδέλφια Χρήστος Λημνιώτης και Μαρία – Ζωή Λημνιώτη, κατετάγησαν στην πρώτη τριάδα των υποψηφίων του 1ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας στις πανελλαδικές εξετάσεις, και όπως υπογραμμίζουν μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα με μεθοδικό διάβασμα, χωρίς να στερηθούν την έξοδο και τα υπόλοιπα ενδιαφέροντά τους, κάνοντας υπερήφανους τους γονείς τους, Δημήτρη και Κυβέλη.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο πολυπράγμων Χρήστος, ο οποίος εκδηλώνει ενδιαφέρον για τον τομέα της Μηχανολογίας, συγκέντρωσε 18.790 μόρια και η Μαρία – Ζωή, πρωταθλήτρια Ελλάδος στο Τάε κβο ντο, συγκέντρωσε 17.500 μόρια. Το αποτέλεσμα των πανελλαδικών δικαίωσε τις παράλληλες προσπάθειές τους, δεν αποτέλεσε όμως έκπληξη γιατί και οι δύο είχαν πολύ καλές επιδόσεις στο σχολείο, ενώ όπως υπογραμμίζουν οι ίδιοι, το κυρίαρχο συναίσθημα μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελληνίων εξετάσεων, είναι η ανακούφιση.

Ο Χρήστος, ειδικότερα, επιθυμεί να σπουδάσει Μηχανολογία στα πάτρια, είτε στον Βόλο είτε στη Λάρισα, ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του, ο οποίος διατηρεί μηχανουργείο. Είναι λάτρης της μουσικής και του αθλητισμού, έχει θητεύσει σε όλα σχεδόν τα αθλήματα, συμμετείχε στον προσκοπισμό μαζί με τη αδελφή του και συνδυάζει τα ενδιαφέροντά του με το διάβασμα, έχοντας πάντα πρόγραμμα.

Η Κυβέλη, αντίστοιχα, η οποία έχει αποσπάσει πολλά μετάλλια και είναι όπως προαναφέρθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος στο Τάε κβο ντο, επικεντρώθηκε στον στόχο της τον τελευταίο χρόνο, κάνοντας ένα μικρό διάλειμμα από τις αθλητικές της υποχρεώσεις. Επιθυμία της είναι να σπουδάσει στα ΤΕΦΑΑ, ενώ εκδηλώνει παράλληλα ενδιαφέρον και για τον τομέα της Αισθητικής, αλλά και της Φυσικοθεραπείας.

«Το ότι δίνω πανελλήνιες εξετάσεις δεν σημαίνει ότι θα κλειστώ μέσα στο σπίτι μου, διαβάζοντας», αναφέρουν τα δύο αδέλφια, καθιστώντας σαφές ότι μια ώρα είναι αρκετή για να αποφορτιστείς από την καθημερινότητα και το βάρος της προσπάθειας, για επιτυχή συμμετοχή στον στίβο των πανελλαδικών εξετάσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου