ΤΟΠΙΚΑ

Μετανιωμένος ο ληστής της Αλοννήσου

μετανιωμένος-ο-ληστής-της-αλοννήσου-851206

«Η οικογένειά μου και εγώ βρισκόμαστε σε οικονομικό αδιέξοδο. Η γυναίκα μου μεγαλώνει το 11 μηνών παιδί μας με μεγάλη δυσκολία και καμία μέριμνα δεν υπάρχει για τους κρατουμένους μετά την αποφυλάκισή τους. Για μια δεύτερη ευκαιρία, ώστε να ζήσουν έντιμη ζωή…».

Ο 38χρονος ημεδαπός «εγκέφαλος» της κινηματογραφικής ένοπλης ληστείας στην Αλόννησο ισχυρίστηκε απολογούμενος ενώπιον του Ανακριτή Βόλου ότι η ανάγκη τον οδήγησε να σχεδιάσει και να προχωρήσει στο «χτύπημα» της Εθνικής Τράπεζας στο νησί των Σποράδων, με λεία 1.000.000 ευρώ, που γλίστρησε όμως μέσα από τα χέρια του ίδιου και του συνεργού του.
Χθες οδηγήθηκε στον Ανακριτή υπό το βλέμμα ισχυρής αστυνομικής δύναμης και παρουσία των συνηγόρων υπεράσπισής του Σάκη Κεχαγιόγλου και Γιώργου Σκαλίμη, μετά την τριήμερη προθεσμία που έλαβε, όταν την περασμένη Πέμπτη η Εισαγγελέας Βόλου κ. Νίκη Μπόλλη απήγγειλε τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος της ληστείας από κοινού και κατά συρροή, της απόπειρας ανθρωποκτονίας από κοινού και κατά συρροή, της κλοπής από κοινού, της παράνομη οπλοφορίας και οπλοχρησίας.
Ανέλαβε την πλήρη ευθύνη για την οργάνωση, το σχεδιασμό και την εκτέλεση της ληστείας στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Αλόννησο στη διάρκεια της απολογίας του, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες δεν παρέκλινε από την κατάθεσή του στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Εμφανίστηκε μετανοιωμένος για την πράξη του, αρνήθηκε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, ενώ ισχυρίστηκε ότι το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί η οικογένειά του –είναι πατέρας ενός παιδιού 11 μηνών- ήταν η αιτία που τον οδήγησε στην ένοπλη ληστεία της τράπεζας.

Μία περίπου ώρα διήρκησε η απολογία του 38χρονου κατηγορούμενου για την ένοπλη ληστεία, ο οποίος είχε λάβει 11ημερη άδεια από τις φυλακές Αγιάς Κρήτης, εκτίοντας ποινή κάθειρξης για τη ληστεία του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας το 1995 μαζί με άλλα έξι άτομα, με θύμα τον ταμία Δημήτρη Μαντούβαλο. Μετά από τέσσερα χρόνια είχε τη δυνατότητα να υποβάλει αίτηση για υφ’ όρων απόλυση.

Ο 38χρονος επέστρεψε στο κελί, αλλά των φυλακών Τρικάλων, προκειμένου να βρίσκεται κοντά στο Βόλο για τυχόν κατ’ αντιπαράσταση εξέταση στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης με τους φερόμενους ως συνεργούς του, για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης και σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία είναι ζήτημα ημερών να συλληφθούν.

Πάντως ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η ένοπλη ληστεία εκτελέστηκε με ένα ακόμη άτομο, του οποίου τα στοιχεία δεν γνωρίζει και πως δεν χρησιμοποίησαν δεύτερο σκάφος για τη διαφυγή τους από το νησί. Με το πρώτο, όπως φέρεται να κατέθεσε στον Ανακριτή, ο ίδιος και ο συνεργός του έφτασαν στην Αγία Άννα της Εύβοιας και το ταχύπλοο το οποίο δεν έδεσαν παρασύρθηκε από τα θαλάσσια ρεύματα ανοιχτά της Σκοπέλου όπου εντοπίστηκε ακυβέρνητο.

Στη διάρκεια της απολογίας του αρνήθηκε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει ή να τραυματίσει αστυνομικούς ή αθώους πολίτες.

«Ο εντολέας μου μου ζήτησε να διαψεύσω κατηγορηματικά, δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν σε υποθέσεις του παρελθόντος που αφορούν σε δολοφονίες ή «πληρωμένα συμβόλαια»», δήλωσε ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του 38χρονου Σάκης Κεχαγιόγλου.

Ο κ. Κεχαγιόγλου δήλωσε ακόμη ότι «χωρίς αυτό φυσικά να αποτελεί δικαιολογία της πράξεώς του, ανέφερε ότι αιτία της διαπράξεως του αδικήματος υπήρξε το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκε ο ίδιος και η οικογένειά του με ένα ανήλικο παιδί 11 μηνών, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία μέριμνα για τις οικογένειες των κρατουμένων και για μια δεύτερη ευκαιρία για να ζήσουν μία έντιμη ζωή μετά την αποφυλάκισή τους».

«Εμφανίστηκε μετανοιωμένος για την πράξη την οποία αποδέχθηκε ότι διέπραξε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποδέχθηκε ότι στη διάρκεια των πυροβολισμών είχε πρόθεση να σκοτώσει ή να τραυματίσει ένστολο ή πολίτη», δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης, δικηγόρος του Βόλου, Γιώργος Σκαλίμης.

Οι πυροβολισμοί, όπως ο 38χρονος υποστήριξε, ήταν άσκοποι και σε μια απέλπιδα προσπάθεια ο ίδιος και ο συνεργός του να διαφύγουν, μπροστά στη διαφαινόμενη σύλληψή τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου