ΤΟΠΙΚΑ

Το Μάρτιο η νέα μονάδα της ΕΒΟΛ

το-μάρτιο-η-νέα-μονάδα-της-εβολ-851206

Σε επτά περίπου μήνες αναμένεται να λειτουργήσει το νέο εργοστάσιο της ΕΒΟΛ, καθώς από χθες εγκαταστάθηκε ο εργολάβος. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 6.5 εκ. ευρώ και το 45% θα καλυφθεί από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και το υπόλοιπο από ιδίους πόρους.

Συγκεκριμένα κατασκευάζεται κτήριο 2.500 τ.μ. στο οποίο θα εγκατασταθούν τα τμήματα παραλαβής της πρώτης ύλης του γάλακτος, το Χημείο, το τμήμα παστερίωσης και το τμήμα εμφιάλωσης. Η δυναμικότητα επεξεργασίας του νέου εργοστασίου θα είναι δέκα τόνοι γάλακτος ανά ώρα δηλαδή 80 τόνοι το 8ωρο. Από τη λειτουργία του εργοστασίου θα δημιουργηθούν 30 νέες θέσεις εργασίας διοικητικού και τεχνικού προσωπικού.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα στη γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ, η οποία μετά την εκτίναξη της παραγωγής της δεν μπορεί συνεχίσει τη λειτουργία της στο παλιό εργοστάσιο, καθώς πλέον δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της παραγωγής.

Παράλληλα από τις αρχές Σεπτεμβρίου ξεκινά η διανομή, με δίκτυο της ΕΒΟΛ, σε 50 καταστήματα Βερόπουλος και 30 μικρά καταστήματα σε όλη την Αθήνα.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι στα μέσα Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ Νικήτας Πρίντζος θα προχωρήσει στο διαγωνισμό για την πώληση των 10.000 τόνων σιτηρών που υπάρχουν στις αποθήκες της ΕΑΣ, δηλώνοντας αισιόδοξος για τη διαμόρφωση των τιμών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου