ΤΟΠΙΚΑ

«Χαμάμ» τα ιατρεία του ΠΕΔΥ στον Βόλο

χαμάμ-τα-ιατρεία-του-πεδυ-στον-βόλο-412028

«Θάλαμος αερίων» τα ιατρεία του ΠΕΔΥ στον Βόλο και στη Νέα Ιωνία. Σε συνθήκες καύσωνα ο κλιματισμός είναι ανύπαρκτος. Χθες μπροστά στον κίνδυνο να δημιουργηθούν σοβαρότερα προβλήματα, καθώς η ατμόσφαιρα εντός του κτηρίου ήταν αποπνικτική, ειδοποιήθηκαν όσοι ασθενείς είχαν προγραμματισμένα ραντεβού να μην προσέλθουν ώστε να μην ταλαιπωρηθούν λόγω του καύσωνα. Δύο χρόνια παραμένει σε εκκρεμότητα στην 5η ΥΠΕ το αίτημα προμήθειας κλιματιστικών.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Την ώρα που οι αρμόδιοι του Υπουργείου Υγείας και η Πολιτική Προστασία δίνουν επείγουσες οδηγίες στις ομάδες υψηλού κινδύνου του πληθυσμού, ώστε να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις του καύσωνα που πλήττει και την περιοχή μας, ασθενείς και ασφαλισμένοι στα ιατρεία της οδού Ξενοφώντος κυριολεκτικά «βράζουν».

Η κατάσταση χθες από τις 12 το μεσημέρι ήταν αφόρητη. Οι ασφαλισμένοι που είχαν προγραμματισμένα ραντεβού, από το μεσημέρι και μετά ενημερώθηκαν πως τα ιατρεία θα παραμείνουν κλειστά, όπως θα γίνει και σήμερα, που το θερμόμετρο προβλέπεται να σκαρφαλώσει πάνω από τους 40 βαθμούς.

Στα περισσότερα ιατρεία δεν υπάρχουν μηχανήματα. Ορισμένοι γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί υπάλληλοι πλήρωσαν από την τσέπη τους και αγόρασαν ανεμιστήρες, σε συνθήκες ωστόσο καύσωνα η κατάσταση είναι αποπνικτική.

Ακόμη και τα επιδαπέδια μηχανήματα στους διαδρόμους του ισογείου και των δύο ορόφων όπου στεγάζονται ιατρεία είναι σαν να μην υπάρχουν, αφού είναι χαλασμένα και δεν έγινε έγκαιρα συντήρηση λόγω έλλειψης κονδυλίων.

Ασφαλισμένοι ταλαιπωρούνται περιμένοντας στην αναμονή να εξεταστούν, υποφέροντας ταυτόχρονα και από τη ζέστη.

Στις έντονες διαμαρτυρίες τους, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το μόνο που μπορούν να εκφράσουν είναι κατανόηση καθώς το πρόβλημα δεν προέκυψε τώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες υπηρεσιακών παραγόντων του ΠΕΔΥ που ρωτήθηκαν από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, τα τελευταία δύο χρόνια έχουν αποσταλεί στην 5η ΥΠΕ επανειλημμένως έγγραφα αιτήματα ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της θέρμανσης τον χειμώνα και του κλιματισμού το καλοκαίρι. Απάντηση δεν ήρθε ποτέ.

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί πως προβλήματα με τον κλιματισμό προέκυψαν χθες και προχθές σποραδικά και στην πτέρυγα που στεγάζονται οι διοικητικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει μεγάλη απόδοση του ψυκτικού συστήματος σε όλους τους ορόφους. Συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών του Οργανισμού ανέλαβαν την επιδιόρθωση, εκτιμώντας πως από σήμερα δεν θα έχει αποκατασταθεί η βλάβη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου