ΤΟΠΙΚΑ

Περιοδεία κλιμακίου στο αμαξοστάσιο και υπηρεσίες με βολές κατά της κυβέρνησης

περιοδεία-κλιμακίου-στο-αμαξοστάσιο-412109

Τη στήριξη της Λαϊκής Ενότητας στους συμβασιούχους των ΟΤΑ εξέφρασε από τον Βόλο το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ, Τάσος Μαυρόπουλος, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της μονιμοποίησής τους.

Επικεφαλής τοπικής αντιπροσωπείας του κόμματος, ο κ. Μαυρόπουλος πραγματοποίησε χθες περιοδεία στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας επισκέφτηκε το υπό κατάληψη αμαξοστάσιο, την Πυροσβεστική και την Αστυνομία, το Λιμεναρχείο Βόλου και τον ΟΛΒ, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα της κάθε υπηρεσίας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο λιμάνι μετά τη συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΒ Θρ. Σταυριδόπουλο, εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης για το θέμα των συμβασιούχων, υποστηρίζοντας πως ακολουθεί παρελκυστική τακτική. Εκτίμησε πως δεν υπάρχει πολιτική βούληση για να επιλυθεί το πρόβλημα, τάχθηκε υπέρ της μόνιμης και σταθερής εργασίας στο δημόσιο και υπερασπίστηκε το δικαίωμα των 10.000 συμβασιούχων πανελλαδικά να απασχοληθούν ως μόνιμο προσωπικό.

Ο κ. Μαυρόπουλος κατήγγειλε επίσης την κυβέρνηση πως ξεπουλά για ένα κομμάτι ψωμί τη δημόσια περιουσία, και έκανε λόγο για αποικιοκρατικές συμβάσεις που υποθηκεύουν ουσιαστικά την εθνική ανεξαρτησία της χώρας.

Εκτίμησε εξάλλου, πως στο πλαίσιο αυτό πολύ σύντομα το λιμάνι του Βόλου θα ακολουθήσει την τύχη των λιμανιών στον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, για να εκφράσει την πλήρη αντίθεσή της Λαϊκής Ενότητας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο κ. Μαυρόπουλος επίσης έκανε αναφορά στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, υποστηρίζοντας πως η σύμβαση παραχώρησης στην Frapport είναι λεόντεια και θα αποβεί επιζήμια για τους πολίτες και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.

Σταχυολογώντας εξάλλου τα όσα συζήτησε με τους υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και συνδικαλιστές στις επισκέψεις που πραγματοποίησε το κλιμάκιο στο Βόλο, ο εκπρόσωπος της ΛΑΕ μίλησε για την υποστελέχωση νευραλγικών υπηρεσιών όπως η Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά και η Αστυνομία, εξέφρασε την κάθετη αντίθεση του κόμματός του για τις περικοπές που έχουν γίνει σε μισθολογικά και συνταξιοδοτικά κεκτημένα των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Τέλος προέβλεψε ότι το τέταρτο μνημόνιο, που έχει ορίζοντα το 2060, θα φέρει νέα εξαθλίωση στον λαό και κάλεσε τους πολίτες να αντισταθούν στις μνημονιακές πολιτικές έξω από την Ευρώπη και το ευρώ.

Χθες το βράδυ ήταν προγραμματισμένη ανοιχτή συγκέντρωση στο Δημαρχείο Ν. Ιωνίας, όπου ο κ. Μαυρόπουλος θα παρουσίαζε την πρότασης της ΛΑΕ για έξοδο από την κρίση.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου