ΤΟΠΙΚΑ

Αγωνία τέλος για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών

αγωνία-τέλος-για-τους-υποψηφίους-των-π-412238

Αγωνία τέλος για δεκάδες υποψηφίους και από τη Μαγνησία που έλαβαν μέρος στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, διεκδικώντας εισιτήριο εισόδου στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της προτίμησής τους. Αύριο, έως το μεσημέρι, οι βαθμολογίες με τις επιδόσεις των υποψηφίων θα είναι αναρτημένες στα κατά τόπους λύκεια.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας παρέλαβε την εγκύκλιο από το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με την οποία οι βαθμολογίες θα ανακοινωθούν αύριο Παρασκευή, και τόσο η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας όσο και οι διευθυντές των λυκείων θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα.

Τα πακέτα με τις βαθμολογίες των μαθητών τους, οι διευθυντές των σχολικών μονάδων της Μαγνησίας θα τα παραλάβουν από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στη συνέχεια θα ελέγξουν τα στοιχεία και θα αναρτήσουν τις καταστάσεις. Εκτιμάται ότι έως το μεσημέρι οι βαθμοί θα έχουν ανακοινωθεί στο σύνολο των λυκείων.

Οι βάσεις των σχολών αναμένεται να ανακοινωθούν το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου. Και με βάση τις βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων αλλά και τη ζήτηση των σχολών, εκτιμάται ότι θα υπάρχει άνοδος των βάσεων στα παιδαγωγικά τμήματα, δασκάλων και νηπιαγωγών, τα οποία επιλέγουν διπλάσιοι υποψήφιοι σε σχέση με πέρσι.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στα περισσότερα από τα πολυτεχνικά τμήματα θα σημειωθεί πτώση των βάσεων, καθώς οι επιδόσεις στα μαθηματικά και κυρίως στον βαθμολογικό ορίζοντα 18-20 είναι πολύ χαμηλότερες από τις περσινές.

Μηχανογραφικά

Οι υποψήφιοι περιμένουν την ανακοίνωση των βαθμολογιών τους για να «κλειδώσουν» τα μηχανογραφικά τους δελτία, τα οποία ήδη έχουν αρχίσει να προ-συμπληρώνουν. Έχουν ήδη πάρει τους κωδικούς και έχουν μπει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα συμπλήρωσης των μηχανογραφικών δελτίων (http://exams.it.minedu.gov.gr), τα οποία θα πρέπει να οριστικοποιήσουν έως και 14 Ιουλίου.

Αριθμός εισακτέων

Σύμφωνα με υπουργική απόφαση, οι εισακτέοι στα πανεπιστήμια για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 θα είναι 43.758 στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ 26.968. Συνολικά την πύλη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα περάσουν 70.726 εισακτέοι.

Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα εισαχθούν για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2.420 πρωτοετείς φοιτητές.

Συγκεκριμένα, το Θεσσαλικό ΑΕΙ θα υποδεχθεί ανά τμήμα:

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ – 110

ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ & ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ – 100

ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΙΧΘΥΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΙΝΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – 160

ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – 140

ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ – 160

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ – 170

ΙΑΤΡΙΚΗΣ – 80

ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ – 105

ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ – 80

ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ – 90

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ – 110

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ – 205

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ – 160

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ – 110

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ – 140

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ – 230

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ – 170

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ – 100

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου