ΤΟΠΙΚΑ

Κερδίζει ο τουριστικός κλάδος

κερδίζει-ο-τουριστικός-κλάδος-480961

Μεγάλη ζήτηση για εγγραφές παρουσιάζουν στο ΙΕΚ Δήμου Βόλου οι ειδικότητες του Τομέα Τουρισμού, που άρχισαν να λειτουργούν από το 2008 με μεγάλη επιτυχία.

Η επιλογή της διοίκησης του Δημοτικού ΙΕΚ να λειτουργήσει τις ειδικότητες του τομέα Τουρισμού δεν ήταν τυχαία. Η περιοχή της Μαγνησίας είναι τουριστική, συνεπώς οι ειδικότητες αυτές, σύμφωνα και με τα πρόσφατα στοιχεία του Γραφείου Διασύνδεσης που λειτουργεί στο ΔΙΕΚ, παρουσιάζουν μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας και άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σπουδαστές των τουριστικών ειδικοτήτων του ΙΕΚ Δήμου Βόλου είναι περιζήτητοι από επιχειρήσεις της περιοχής μας, και όχι μόνο, για επαγγελματική συνεργασία από το στάδιο ακόμη της πρακτικής τους άσκησης. Αυτό μαρτυρούν οι τοποθετήσεις σπουδαστών στις τουριστικές μονάδες της περιοχής Μαγνησίας, αλλά και σε μεγάλα τουριστικά νησιά (Κρήτη, Κως, Ρόδος).

Οι ειδικότητες του Τομέα Τουρισμού που λειτουργούν στο ΙΕΚ του Δήμου Βόλου είναι οι εξής:
-Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης (για αποφοίτους Λυκείου)
-Βοηθός Μαγειρικής Τέχνης (για αποφοίτους Γυμνασίου)
-Υπεύθυνος Υποδοχής και Φιλοξενίας (για αποφοίτους Λυκείου)

Πιο αναλυτικά ο Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης είναι ικανός να απασχοληθεί σε επιχειρήσεις Ξενοδοχειακής και Επισιτιστικής μορφής και δομής, τόσο στον Ιδιωτικό, όσο και στο Δημόσιο Τομέα. Με τις αποκτούμενες γνώσεις, μπορεί να αναλάβει υπεύθυνα την οργάνωση και τη λειτουργία μιας σύγχρονης κουζίνας, ανεξαρτήτως μεγέθους και τύπου.

Ο απόφοιτος της ειδικότητας Βοηθός Μαγειρικής Τέχνης, έχει αποκτήσει όλες τις απαραίτητες δεξιότητες , οι οποίες του επιτρέπουν να εργάζεται σε επισιτιστικές επιχειρήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι την ειδικότητα αυτή μπορούν να παρακολουθήσουν οι απόφοιτοι Γυμνασίου, στους οποίους δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα να λάβουν επαγγελματική κατάρτιση πάνω στο αντικείμενο της Μαγειρικής Τέχνης.

Στις μέρες μας όμως οι εργασιακές θέσεις στον τομέα του Τουρισμού και της Φιλοξενίας δεν περιορίζονται μόνο στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και στις επιχειρήσεις εστίασης.

Έτσι οι απόφοιτοι της ειδικότητας Υπεύθυνος Υποδοχής και Φιλοξενίας μπορούν να εργαστούν σε μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων κι εστιατορίων, εταιρίες τροφοδοσίας, ταξιδιωτικά γραφεία, αεροπορικές κι ακτοπλοϊκές εταιρίες, αθλητικά κέντρα, κέντρα διασκέδασης και ψυχαγωγίας, κέντρα υγείας και ομορφιάς, επιχειρήσεις που ειδικεύονται στην ανάπτυξη τουριστικών μονάδων, εταιρίες οργάνωσης συνεδρίων, εταιρίες συμβούλων και πολλά περισσότερα καθώς η ειδικότητα αυτή αποτελεί ιδανική επιλογή για τους ανθρώπους που αναζητούν μακροπρόθεσμες προοπτικές σταδιοδρομίας.

Η φοίτηση στις ειδικότητες «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης» και Υπεύθυνος Υποδοχής και Φιλοξενίας» είναι διετής, ενώ για την ειδικότητα « Βοηθός Μαγειρικής Τέχνης» μονοετής.

Οι προεγγραφές συνεχίζονται, ενώ οι επίσημες εγγραφές ξεκινούν στις 6 Σεπτεμβρίου. Η έναρξη της σχολικής χρονιάς έχει οριστεί για τις 7 Οκτωβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες, προεγγραφές κι εγγραφές, μπορείτε ν’ απευθύνεστε στη Γραμματεία του ΙΕΚ Δήμου Βόλου, Ρήγα Φεραίου 1 & Χείρωνος, τηλ. 2421056446 – 56389, e-mail : [email protected], [email protected], ώρες λειτουργίας: από 9.00 έως 13.00 και στο website του ΔΙΕΚ: www.diek.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου