ΤΟΠΙΚΑ

“Κόντρα” για την πισίνα στο Ξενία Βόλου

κόντρα-για-την-πισίνα-στο-ξενία-βόλ-851206

Οι εργασίες για την κατασκευή της πισίνας στην περιοχή του Ξενία είναι καθ όλα νόμιμες, απαντά ο Δήμος Βόλου στις διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που χθες συγκεντρώθηκαν στο χώρο μεταξύ του ξενοδοχείου και του ενυδρείου – ανάμεσά τους και ο πρώην δήμαρχος Μιχάλης Κουντούρης- για να διαμαρτυρηθούν για τις εργασίες δεντροφύτευσης και κατασκευής πισίνας που εκτελεί η DOMOTEL.
«Δεν σκέφτηκα ούτε στιγμή να μεταβώ στο Ξενία. Παραγγελίες δεν παίρνω από κανέναν», ήταν η απάντηση του δημάρχου Βόλου Αλέκου Βούλγαρη, που δήλωσε ότι όλες οι εργασίες στο ξενοδοχείο είναι νόμιμες, σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο πρώην δήμαρχος Μιχ. Κουντούρης ζητούσε να μεταβεί στο χώρο ο δήμαρχος Βόλου για να διαπιστώσει τις εργασίες δεντροφύτευσης που θα περιφράξουν τον χώρο για την κατασκευή πισίνας ολυμπιακών προδιαγραφών.
Η έκταση που θα κατασκευαστεί η πισίνα περιλαμβάνεται στα συνολικά 22 στρέμματα, που παραχώρησε η προηγούμενη δημοτική αρχή, με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, στην DOMOTEL. Για την κατασκευή πισίνας ο ιδιοκτήτης του Ξενία έχει λάβει οικοδομική άδεια, σύμφωνα με τον κ. Βούλγαρη, ο οποίος χθες επανέλαβε ότι επιτροπή στελεχών του Δήμου και συμβούλων του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου θα μελετήσουν και θα εξετάσουν όλες τις εκκρεμότητες για τα έργα που προβλέπονται για την β φάση επέκτασης της μονάδας.
Η κατασκευή της πισίνας περιλαμβάνεται στη σύμβαση παραχώρησης και εκδόθηκε οικοδομική άδεια για την κατασκευή της και με την έγκριση του ΕΟΤ, ενώ όπως δήλωσε χθες ο δήμαρχος Βόλου, το σημείο που θα κατασκευαστεί η πισίνα είναι εκτός αιγιαλού, σε ελάχιστη απόσταση από το κτίριο, όπως προβλέπεται από τις προδιαγραφές του ΕΟΤ, ενώ ο χώρος δεν έχει περιφραχτεί.
“Απ΄ ό,τι γνωρίζω, ο ιδιοκτήτης της μονάδας ήρθε σε συνεννόηση με τους περιοίκους για το ύψος που θα έχει η δεντροφύτευση”, σημείωσε ο κ. Βούλγαρης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η περιοχή με την κατασκευή της πισίνας αναβαθμίζεται, αφού πρόκειται για ένα έργο που θα συμπεριληφθεί στο πλέγμα των αθλητικών υποδομών του Βόλου και θα χρησιμοποιείται από τον ΑΟΔΒ για αθλητικές διοργανώσεις, καθώς η πισίνα που θα κατασκευαστεί θα είναι ολυμπιακών διαστάσεων.
Ο πρώην δήμαρχος Βόλου κ. Κουντούρης που βρέθηκε χθες στον χώρο ζήτησε ενημέρωση από τον ιδιοκτήτη του Ξενία κ. Αλεξόπουλο και εξέφρασε την ενόχλησή του για την απόφαση του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου να παραχωρήσει την έκταση στον ιδιώτη για την κατασκευή πισίνας, ενώ από την πλευρά της DOMOTEL o κ. Αλεξόπουλος διευκρίνισε ότι η έκταση παραχωρήθηκε με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και τόνισε ότι η χρήση της πισίνας θα επιτρέπεται στους κατοίκους του Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου