ΤΟΠΙΚΑ

Διακομιδές με σύγχρονα μέσα στο «Αχιλλοπούλειο»

διακομιδές-με-σύγχρονα-μέσα-στο-αχιλ-414625

Η ΕΒΟΛ, κάνοντας πράξη την απόφαση που είχε λάβει για δωρεά δύο ασθενοφόρων, ένα στο ΚΥ Βελεστίνου και ένα στο Αχιλλοπούλειο, παρέδωσε χθες στο Νοσοκομείο Βόλου τη δεύτερη σύγχρονη μονάδα που θα χρησιμοποιηθεί για τις διακομιδές σε ολόκληρη τη Μαγνησία. Ωστόσο το πρώτο ασθενοφόρο, τρεις μήνες μετά την παράδοση-παραλαβή, και παρά τον θόρυβο που είχε προκαλέσει για το θέμα πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, εξακολουθεί να παραμένει ακινητοποιημένο γιατί δεν έχουν εκδοθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας! Ο Ν. Πρίντζος χθες δεν έκρυψε την έντονη ενόχλησή του για το γεγονός. Στηλίτευσε μάλιστα με σκωπτικό τρόπο την ανείπωτη καθυστέρηση, λέγοντας πως «τα ασθενοφόρα δεν είναι για να μένουν στα παρκινγκ αλλά για να μεταφέρουν ασθενείς».

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Μετά το μηχάνημα της λιθοτριψίας, χθες ήταν η σειρά ενός σύγχρονου ασθενοφόρου, που αγοράστηκε από την τοπική γαλακτοβιομηχανία και παραδόθηκε στο Αχιλλοπούλειο, για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες διακομιδών ολόκληρης της Μαγνησίας.

Το ασθενοφόρο θα ενταχθεί στη δύναμη του ΕΚΑΒ και αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, καθώς, όπως είναι γνωστό, τα περισσότερα οχήματά του είναι παλαιά και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα φθοράς, αφού οι συντηρήσεις γίνονται με το σταγονόμετρο λόγω έλλειψης κονδυλίων.

Η παράδοση έγινε από τον ίδιο τον κ. Νικήτα Πρίντζο, πρόεδρο της Συνεταιριστικής Οργάνωσης Βόλου και της ΕΒΟΛ, στον διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ. Μάνθο Δραμητινό, παρουσία του προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου Αθ. Λιούπη και του Γ.Γ. της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Α. Ζιάμα.

Ο κ. Πρίντζος παρέδωσε το κλειδί του ασθενοφόρου στον κ. Δραμητινό, ευχόμενος σύντομα να ολοκληρωθούν οι διατυπώσεις που χρειάζονται ώστε το όχημα να τεθεί σε κυκλοφορία.

Η επισήμανση του προέδρου του ΑΣ Βόλου δεν ήταν τυχαία, καθώς, όπως αποκάλυψε ο ίδιος μην κρύβοντας την ενόχλησή του, το πρώτο ασθενοφόρο που δώρισε η ΕΒΟΛ στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, τρείς μήνες μετά παραμένει καθηλωμένο, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης πινακίδων κυκλοφορίας.

«Σας το παραδίδουμε και θέλω να αλλάξω την ευχή που έκανα προ τριμήνου: Τότε είχα πει να είναι αχρείαστο και ακίνητο (σ.σ. το ασθενοφόρο). Εννοούσα φυσικά να έχουμε όλοι υγεία και το αυτοκίνητο να μη χρειάζεται να μετακινηθεί, όχι να μείνει σε πάρκινγκ, διότι δεν μπορούν να εκδώσουν πινακίδες. Το πρώτο ασθενοφόρο που παραδώσαμε, πληροφορήθηκα σήμερα ότι ακόμη δεν κυκλοφορεί στο Βελεστίνο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ν. Πρίντζος έντονα ενοχλημένος.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ, όταν πρόκειται για μία δωρεά που αφορά στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, θα πρέπει οι διαδικασίες να επισπεύδονται, ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε τη Διοίκηση του νοσοκομείου πως θα είναι πάντα στο πλευρό της βοηθώντας στο έργο της. «Η ΕΒΟΛ, το προσωπικό, οι αγρότες, σας δωρίζουμε αυτό το ασθενοφόρο με όλη μας την καρδιά και θέλουμε να είναι χρήσιμο για την κοινωνία», πρόσθεσε επίσης ο ίδιος.

Ο διοικητής του νοσοκομείου ευχαρίστησε με τη σειρά του για μία ακόμη φορά την ΕΒΟΛ και τον κ. Πρίντζο, υπενθυμίζοντας πως εκτός από το ασθενοφόρο η τοπική γαλακτοβιομηχανία έχει συνεισφέρει και στην αγορά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, όπως το μηχάνημα λιθοτριψίας, το οποίο έχει βοηθήσει πολλούς ασθενείς που έχρηζαν ειδικών επεμβάσεων και μέχρι πρότινος έπρεπε να μεταβούν σε άλλες πόλεις, εκτός Βόλου για να χειρουργηθούν.

Ο κ. Δραμητινός, δεσμεύτηκε επίσης ότι σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΕΚΑΒ θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε το ασθενοφόρο σύντομα να ενταχθεί στη δύναμη του τοπικού σταθμού, συμφωνώντας με τον κ. Πρίντζο πως «τα ασθενοφόρα πρέπει να είναι στον δρόμο για να βοηθάνε τους συμπολίτες και τους συνανθρώπους μας».

Από τον «Αννα στον Καϊάφα» το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Βελεστίνου

Τρείς σχεδόν μήνες μετά, το καινούργιο ασθενοφόρο που δωρίστηκε στο Κ.Υ. Βελεστίνου παραμένει ακινητοποιημένο. «Ταξιδεύει» βέβαια από υπηρεσία σε υπηρεσία και από φορέα σε φορέα μέχρι να πιστοποιηθεί η καταλληλότητά του και να πάρει πινακίδες – διακομιδές όμως δεν κάνει.

Αρχικά το όχημα, όπως είχε αποκαλύψει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, βρισκόταν στο προαύλιο της ΕΒΟΛ. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Βελεστίνο, σε χώρο δίπλα από το δημαρχείο Ρήγα Φεραίου. Έχοντας αναλάβει να βγάλει άκρη με τις αρμόδιες υπηρεσίες, ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας απευθύνθηκε στην 5η ΥΠΕ. Μόλις πριν από δέκα ημέρες οδηγός της 5ης ΥΠΕ ανέλαβε να μεταφέρει… το ασθενοφόρο στη Λάρισα. Όπως εξήγησαν στον κ. Νασίκα, θα πρέπει το όχημα πρώτα να ελεγχτεί και να πιστοποιηθεί από ειδική επιτροπή του ΕΚΑΒ και, αφού πάρει το πράσινο φως από τους αρμοδίους, να …μεταφερθεί στο μηχανολογικό για να εκδοθούν η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, το όχημα μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη, εξετάστηκε από την ειδική επιτροπή πιστοποίησης και τώρα απομένει μία σειρά έγγραφων διαδικασιών μεταξύ της επιτροπής και της διοίκησης του ΕΚΑΒ ώστε να εγκριθεί η άδεια κυκλοφορίας από το Μηχανολογικό της Λάρισας και να εκδοθούν οι πινακίδες κυκλοφορίας.

Αφού ολοκληρωθούν οι παραπάνω διαδικασίες, τότε το ασθενοφόρο μπορεί να αποδοθεί στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί για τις διακομιδές περιστατικών της περιοχής.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου