Εγκρίθηκε η προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το Νοσοκομείο Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2017-06-26, 19:47:32
Εγκρίθηκε η προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το Νοσοκομείο Βόλου

Σε συνέχεια των επαφών του με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ενημερώθηκε ότι υπεγράφησαν οι εγκρίσεις σκοπιμότητας ως προς την χρηματοδότηση των αναγκών του Νοσοκομείου Βόλου, μέσω των κονδυλίων του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Συγκεκριμένα για τις αναγκαίες υποδομές του αιμοδυναμικού εργαστηρίου (στεφανιογράφος), η χρηματοδότηση του έργου έχει λάβει έγκριση σκοπιμότητας.

Ο στεφανιογράφος, αποτελούσε προτεραιότητα στο πλάνο δράσης του Νοσοκομείου, καθώς πρόκειται για ένα έργο ζωής, που θα καλύψει τις ανάγκες 250 ασθενών ετησίως και συνολικά 600 ασθενών που διακομίζονται εκτός Μαγνησίας κάθε χρόνο προκειμένου να αντιμετωπισθούν σοβαρότατα καρδιολογικά προβλήματα.  

Όσον αφορά τις εγκρίσεις σκοπιμότητας για τη χρηματοδότηση των υπόλοιπων αναγκών ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, για μεν το Καρδιολογικό, εγκρίθηκε τράπεζα χειρουργική για εμφύτευση βηματοδοτών, για δε το ακτινολογικό, εγκρίθηκε υπερηχοτομογράφος με τεχνική ελαστογραφίας και ακτινογραφικό συγκρότημα ψηφιακό (DR) δυο ανιχνευτών, ενώ για τη ΜΕΘ, αναπνευστήρας ΜΕΘ βαρέως τύπου.

Για το Παθολογοανατομικό, σταθμός επεξεργασίας ιστολογικών παρασκευασμάτων και για τα χειρουργεία, ορθοπεδικά χειρουργικά εργαλεία και χειρουργικά εργαλεία. Σημειώνεται ότι μετά τις εγκρίσεις σκοπιμότητας θα πρέπει να δρομολογηθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις από την Περιφέρεια Θεσσαλίας προκειμένου να εκκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία.

Οι εγκρίσεις αυτές χρηματοδότησης των αναγκών του Αχιλλοπουλείου Νοσοκομείου του Βόλου, εξυπηρετούν τις ανάγκες αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, της ενίσχυσης της υπηρεσιακής λειτουργίας και της διασφάλισης της δημόσιας υγείας στην περιοχή της Μαγνησίας.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
5
=