ΤΟΠΙΚΑ

Ανώτατη τιμητική διάκριση στον αρχιεπίσκοπο Σινά, κ. Δαμιανό

ανώτατη-τιμητική-διάκριση-στον-αρχιε-415505

Ιστορικές στιγμές ζει από την περασμένη Παρασκευή 23 Ιουνίου η ενορία των Αφετών Πηλίου, καθώς υποδέχτηκε τεμάχιο του ιερού λειψάνου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης και φιαλίδιο αίματος του νεοφανούς Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, που φυλάσσονται στο Μετόχι της ομώνυμης ιστορικής Μονής του Σινά στην Τραγάνα.

Το ιερό λείψανο μετέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθώ κ. Δαμιανός, και το υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής του κλήρου και πλήθους κόσμου, παρουσία του βουλευτή Μαγνησίας κ. Χρήστου Μπουκώρου και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η έλευση του λειψάνου συνδυάζεται με την πανήγυρη του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου, στον οποίο τιμάται ο ναός του χωριού.

Χθες, η τοπική Εκκλησία, υποδέχθηκε επισήμως τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Σινά Φαράν και Ραϊθώ κ. Δαμιανό στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος απένειμε στον Ηγούμενο της Ιεράς, και Αυτοκρατορικής Μονής Αγίας Αικατερίνης του Θεοβαδίστου Όρους Σινά, την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος, αναγνωρίζοντας τον τεράστιο πνευματικό και εθνικό έργο που επιτελεί, επί σειρά δεκαετιών, σε ένα τόπο άνυδρο και κεκαυμένο, κυριολεκτικώς και μεταφορικώς.

Προσφωνώντας τον Σιναϊτη Ιεράρχη, ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος εξήρε την έμφυτη πνευματικότητά του, τον ιεραποστολικό του ζήλο, την αγάπη του για την Παράδοση, «γι΄ αυτό στέκεται στύλος Ορθοδοξίας σε μια πολύ κρίσιμη εποχή, όπου οι διεθνείς συγκυρίες ρίχνουν τα βλέμματα όλων στην περιοχή που δεινοπαθεί. Η αδελφότητα, όμως, πορεύεται εν ασφαλεία, κάτω από σκέπη του Θεού…».

Ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «η τιμή αντανακλά σε εμάς τους ιδίους, καθότι σεις δεν έχετε ανάγκη τιμών, εμείς έχουμε ανάγκη από τις προσευχές σας στο Θεοβάδιστο Όρος, γι’ αυτό και η παρουσία σας συνιστά μεγάλη ευλογία για όλους μας».
Αντιφωνώντας, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Δαμιανός εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την τιμή, η οποία «αφορά στους Πατέρες της Μονής Σινά, οι οποίοι εργάζονται και προσεύχονται για όλους μας, για την Ελλάδα και τον κόσμο…».

Το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει στους Αφέτες μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης 27 Ιουνίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου