ΤΟΠΙΚΑ

Η κατεδάφιση των αυθαιρέτων

η-κατεδάφιση-των-αυθαιρέτων-851206

Η χθεσινή αναγγελία της βούλησης της Νομαρχιακής Αρχής για την κατεδάφιση των αυθαίρετων περιφράξεων στους αιγιαλούς και τις παραλίες , άφησε μία στυφή γεύση σε πολλούς που είδαν με καχυποψία το όλο εγχείρημα. Εκτιμούν ότι για μία ακόμη φορά οι προσπάθειες των ιθυνόντων θα αρκεστούν σε επίπεδο αγαθών προθέσεων και ότι ποτέ δεν θα μετουσιωθούν σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, που θα στοχεύουν να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα στους παραβάτες για την επανάληψη ανάλογων παράνομων πράξεων, που στοχεύουν να αλλοιώσουν το δομημένο και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής μας …
Πέρασαν πολλά χρόνια από την εποχή που επί Νομαρχίας Σκοτινιώτη επιχειρήθηκε η απομάκρυνση των πρόχειρων ξύλινων παραπηγμάτων που χρησιμοποιούσαν ως θερινά καταλύματα οι μακρυρραχιώτες στην παραλία των Αγίων Σαράντα. Από τότε λες και ένα περίεργο σύννεφο συνενοχής επικάλυψε όλο το Νομό. Όλοι όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα συνομολογούν στις ιδιωτικές τους συζητήσεις ότι υπάρχουν “καραμπινάτες” αυθαιρεσίες, κυρίως στις παραλίες, αλλά κανένας τους δεν τολμά να πράξει τα αυτονόητα.
Να εφαρμόσει δηλαδή το νόμο και να ενεργοποιήσει τα εκατοντάδες πρωτόκολλα αυθαιρέτων που βρίσκονται εδώ και χρόνια στα συρτάρια της Διεύθυνσης Πολεοδομίας της Νομαρχίας Μαγνησίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου