ΤΟΠΙΚΑ

Εχει… βάθος η ληστεία της Αλοννήσου

εχει-βάθος-η-ληστεία-της-αλοννήσου-484213

Το κουβάρι μεγάλης υπόθεσης φαίνεται να ξετυλίγει για τις αστυνομικές αρχές η εξιχνίαση της ένοπλης ληστείας στην Αλόννησο. Όσο ενδιαφέρον είχε η ληστεία με λεία 1 εκατ. ευρώ, που οι κακοποιοί εγκατέλειψαν μπροστά στο ενδεχόμενο σύλληψής τους, τόσο συγκλονιστικά δείχνουν να είναι τα κομμάτια του «παζλ» της υπόθεσης, που συνθέτει τα τελευταία 24ωρα η Ελληνική Αστυνομία.

Μετά τη σύλληψη του 38χρονου κατάδικου και αδειούχου των φυλακών Αγιάς Κρήτης, ο οποίος θα προσαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα ενώπιον του Ανακριτή Βόλου, χθες εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον δεύτερο εκ των τριών δραστών της ληστείας.
Πρόκειται για έναν 35χρονο ημεδαπό επίσης «γνώριμο» των αστυνομικών. Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του σεσημασμένου για εκβιασμούς κακοποιού συνεχίζονται εντατικά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες για την Ελληνική Αστυνομία ξεκαθαρίζουν τα στοιχεία της ταυτότητας και του τρίτου δράστη της ληστείας στην Αλόννησο.
Οι τρεις μετέβησαν στο νησί των Σποράδων για την εφαρμογή του σχεδίου, το οποίο ο 38χρονος, ο οποίος ομολόγησε τη συμμετοχή του στη ληστεία, φέρεται ότι ξεκίνησε να καταστρώνει μέσα από τις φυλακές.
Πίσω από τους τρεις «πρωταγωνιστές» της χολιγουντιανής ληστείας και καταδίωξης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει μεγάλη ουρά…
Τα στοιχεία των ληστών, οι οποίοι κατάφεραν μεν να αποδράσουν με κλεμμένο φουσκωτό σκάφος από την Αλόννησο, αλλά δεν κατόρθωσαν να κρατήσουν στα χέρια τους το μεγάλο χρηματικό ποσό που άρπαξαν με την απειλή καλάσνικοφ από χρηματοκιβώτιο της Εθνικής Τράπεζας εξαιτίας του ηρωισμού ενός 56χρονου κατοίκου του νησιού να εμβολίσει με το ΙΧ φορτηγάκι του το δίκυκλο διαφυγής τους, αποκάλυψε η τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με κινητό τηλέφωνο.
Ο ίδιος δεκαψήφιος αριθμός ήταν ο ίδιος που άνοιξε τη γραμμή επικοινωνίας με το κατάστημα ενοικίασης του σκούτερ, με το οποίο οι ληστές μετέβησαν και επιχείρησαν να φύγουν από την τράπεζα, με εκείνον που παραπλάνησε τους τρεις αστυνομικούς του Α.Σ. Αλοννήσου αναφέροντας δήθεν συμπλοκή αλλοδαπών στη Στενή Βάλλα, δέκα λεπτά πριν το χτύπημα στην τράπεζα.
Την ταυτότητα των δύο δραστών επιβεβαίωσαν ευρήματα της αστυνομικής έρευνας κυρίως από το φουσκωτό σκάφος, που βρέθηκε ακυβέρνητο, ανοιχτά της Σκοπέλου. Μεταξύ των ευρημάτων οι κηλίδες αίματος του ενός εκ των ληστών, ο οποίος τραυματίστηκε όταν έπεσαν με δύναμη στο έδαφος από τη σύγκρουση με το φορτηγάκι, τη στιγμή δηλαδή που έχασαν τα εκατομμύρια από τα χέρια τους.
Ο 38χρονος, ο οποίος υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας κρατείται στο Βόλο, συνελήφθη μετά από συντονισμένη έρευνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης.
Με καλυμμένο το σαγόνι από τσιρότα, πιθανότατα από την πτώση του από το σκούτερ, με ύφος αδιάφορο και βλέμμα ψυχρό, ο 38χρονος συνοδευόμενος από ισχυρή αστυνομική δύναμη πέρασε προχθές αργά το απόγευμα την είσοδο των δικαστηρίων Βόλου. Η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών κ. Νίκη Μπόλλη του απήγγειλε τις κατηγορίες της ληστείας από κοινού και κατά συρροή, της απόπειρας ανθρωποκτονίας από κοινού και κατά συρροή, της κλοπής από κοινού, της παράνομη οπλοφορίας και οπλοχρησίας.
Μετά από τριήμερη προθεσμία θα απολογηθεί στον Ανακριτή μεθαύριο Δευτέρα.
Ο 38χρονος είχε λάβει άδεια 11 ημερών από τις φυλακές Αγιάς Κρήτης, όπου εκτίει πολυετή ποινή κάθειρξης από το 1995. Τον Ιούνιο εκείνου του έτους συνελήφθη μαζί με άλλα έξι άτομα για συμμετοχή στη ληστεία του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, κατά την οποία οι δράστες είχαν σκοτώσει τον ταμία του νοσοκομείου Δημήτρη Μαντούβαλο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου