ΤΟΠΙΚΑ

Δεν θα λειτουργήσει ο Αγ. Απόστολος ο Νέος

δεν-θα-λειτουργήσει-ο-αγ-απόστολος-ο-νέ-486925

Οι φοβίες των γονιών των μαθητών του Αγίου Αποστόλου του Νέου πως δεν θα υπάρξει καλή κατάληξη μετά την απόφαση της Μητρόπολης να διενεργήσει διαγωνισμό για τα κτήρια των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων επαληθεύτηκαν. Ο διαγωνισμός απέβη άκαρπος και τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Την έντονη ανησυχία και τη δυσαρέσκειά τους είχαν εκφράσει προ ημερών οι γονείς μαθητών του Αγίου Αποστόλου του Νέου. Αιτία ήταν η απόφαση του Μητροπολίτη Δημητριάδος να προκηρύξει διαγωνισμό για την ενοικίαση των κτηρίων των εκπαιδευτηρίων του Αγίου Αποστόλου του Νέου.

Οι γονείς ισχυρίζονταν πριν από μια εβδομάδα πως η απόφαση αυτή ανέτρεπε όλο το εγχείρημα, μιας και οι ιδιώτες που επέδειξαν εντονότατο ενδιαφέρον για να αναλάβουν τα εκπαιδευτήρια, αφενός μεν δεν είχαν ενημερωθεί γι’ αυτή την εξέλιξη, αφετέρου ο χρόνος δεν τους επέτρεπε να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, καθώς επιθυμούσαν να κάνουν διάφορες παρεμβάσεις για να προλάβουν τη νέα σχολική χρονιά.

Χθες η δημοπρασία των κτηρίων, που σύμφωνα με τη Μητρόπολη θα δίνονταν στο μειοδότη μόνο για χρήση εκπαιδευτηρίων, έληξε άδοξα χωρίς κανένα μειοδότη.

Ο φόβος των γονιών επαληθεύτηκε. Οι ίδιοι και τα παιδιά τους θα πρέπει να προβούν σε αγώνα δρόμου προκειμένου να βρουν δημόσια σχολεία με κενές θέσεις για να εγγραφούν οι μαθητές και να συνεχίσουν στις επόμενες τάξεις.

Ο κ. Ευάγγελος Φοινικόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Άγιος Απόστολος ο Νέος μετά τις εξελίξεις προέβη σε δήλωση, επισημαίνοντας πως η κοινωνία θα κρίνει το αποτέλεσμα.

Ειδικότερα ο κ. Φοινικόπουλος σημείωσε: «Δεν μας εκπλήσσει το αποτέλεσμα της δημοπρασίας, ήταν αναμενόμενο με αυτές τις παλινωδίες και την ασυνέχεια λόγων και πράξεων.

Το καλοκαίρι αυτό θα μείνει στη μνήμη μας σημαδεμένο από την απόφαση των αρμοδίων (εκπαιδευτικού ιδρύματος και μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνατίου) να καταργηθεί το δημοτικό σχολείο Άγιος Απόστολος ο Νέος.

Ζητάμε συγνώμη από τους γονείς και τα παιδιά τους, που σαν σύλλογος γονέων του δημοτικού δεν καταφέραμε να φανούμε αποτελεσματικοί και να πείσουμε τους αρμοδίους ότι το όλο ζήτημα ήταν πρωτίστως θέμα παιδικών ψυχών που απαιτεί και ανάλογη προσέγγιση.

Ελπίζαμε μέχρι και την τελευταία στιγμή, παρά τις όποιες ακατανόητες για εμάς καθυστερήσεις και επικλήσεις νομιμοφάνειας, ότι θα πρυτανεύσει το όραμα και ο σκοπός για τον οποίον ιδρύθηκε το δημοτικό σχολείο.

Κάναμε λάθος. Οπως φαίνεται το όραμα και ο στόχος δεν ήταν κοινά.

Δεν αναμένουμε ούτε ζητάμε τον καταλογισμό ευθυνών, ο καθένας φέρει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί, ανάλογα με τη θέση και τις ενέργειές του.

Κριτές όλων είναι η τοπική μας κοινωνία, κυρίως όμως οι μαθητές, τα παιδιά μας που αναζητούν στην όλη εξέλιξή τους να βρουν αυτό που τους δίδασκε με επιτυχία όλα τα προηγούμενα χρόνια το σχολείο, δηλ. την ευαισθησία, το θάρρος και το σθένος των ορθών επιλογών…

Λυπούμαστε ειλικρινά».

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί το οριστικό κλείσιμο των σχολείων του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, αφήνοντας στην περιπλάνηση πάνω από 200 μαθητές και περίπου 40-50 εκπαιδευτικούς.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου