ΤΟΠΙΚΑ

Πόλεμος συμφερόντων κατά της ΕΒΟΛ

πόλεμος-συμφερόντων-κατά-της-εβολ-419751

ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΑ ΠΡΙΝΤΖΟΥ

Οικονομικά συμφέροντα που βυσσοδομούν κατά της τοπικής γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ, επειδή γιγαντώνεται κατέχοντας πλέον τα ¾ της ελληνικής αγοράς με 60 κωδικούς προϊόντων, και πόλεμο λάσπης με στόχο να πληγεί το κύρος και η αξιοπιστία της συνεταιριστικής οργάνωσης Βόλου και του ιδίου, κατήγγειλε χθες ο πρόεδρος του ΑΣ Βόλου Νικήτας Πρίντζος.

Ο κ. Πρίντζος κατήγγειλε ότι τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη μία συστηματική επιχείρηση αποδόμησης της ΕΒΟΛ μέσω σειράς τηλεοπτικών εκπομπών του περιφερειακού καναλιού SMILE με τους δημοσιογράφους Στ. Καλόγηρο και Γ. Ντάσκα, που έχουν προβεί σε συκοφαντικές αναφορές εναντίον της ΕΒΟΛ και του κ. Ν. Πρίντζου για τη λειτουργίας της οργάνωσης, του προσωπικού αλλά και των επενδύσεων που έχουν γίνει, χωρίς κανένα αντίλογο.

Ο πρόεδρος του ΑΣ Βόλου έκανε λόγο για «θλιβερούς ψεύτες και συκοφάντες», υπογράμμισε πως τόσο ο ίδιος όσο και το ΔΣ της οργάνωσης θα είναι αμείλικτο απέναντι σε τέτοιες πρακτικές και προανήγγειλε προσφυγή στη δικαιοσύνη με αγωγή ύψους 1 εκατ. ευρώ εναντίον τους.

Το υλικό για τις επίμαχες εκπομπές προήλθε από καταγγελίες που έγιναν από έναν πρώην εργαζόμενο της ΕΒΟΛ με τον οποίο η επιχείρηση βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη και από έναν πρώην αγροτοσυνδικαλιστή της ΓΕΣΑΣΕ από τον Βόλο. Ο κ. Πρίντζος, για τον μεν πρώτο δήλωσε πως δεν επιθυμεί να σχολιάσει τη στάση του καθώς δεν έχει ακόμη τελεσιδικήσει δικαστικά η υπόθεση, αλλά και για λόγους προσωπικής ευαισθησίας, ενώ για τον αγροτοσυνδικαλιστή αρκέστηκε να σχολιάσει πως ενώ την περίοδο που η κόρη του εργαζόταν στο ΕΒΟΛ αρθρογραφούσε υπέρ της οργάνωσης και εκθείαζε τον ίδιο στις τοπικές εφημερίδες, όταν έληξε η σύμβασή της και δεν ανανεώθηκε άρχισε τις καταγγελίες.

Ο κ. Πρίντζος εξαπέλυσε επίθεση επίσης κατά του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος σε μία από τις επίμαχες εκπομπές του συγκεκριμένου καναλιού συμμετείχε στο πάνελ που έγιναν επικριτικές αναφορές κατά της ΕΒΟΛ και τον προκάλεσε να καταθέσει ερώτηση στη Βουλή «για να πάρει απαντήσεις».

Ο πρόεδρος της τοπικής γαλακτοβιομηχανίας στηλίτευσε τον κ. Νικολόπουλο επειδή κατά τη διάρκεια της εκπομπής αναφέρθηκε στους βουλευτές του Ν. Μαγνησίας και ονομαστικά στον βουλευτή της Ν.Δ. Χρ. Μπουκώρο, διερωτώμενος γιατί δεν ερευνούν τι συμβαίνει στην ΕΒΟΛ.

«Ντρέπομαι για την κατάντια του. Διαφωνώ πολιτικά μαζί του αλλά νομίζω ότι είναι έντιμος και δίκαιος.Τον ρωτώ να μας πει αν ξέρει μια συνεταιριστική οργάνωση με τέτοια οικονομική στοιχεία όπως η ΕΒΟΛ, που βοηθάει την κοινωνία και είναι υγιής», είπε ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ. «Είναι ανεπίτρεπτο να κάνει αναφορές σε βουλευτέςόπως ο Χρ. Μπουκώρος . Αν θέλει ο κ. Νικολόπουλος πράγματι να μάθει την αλήθεια να έρθει να μας ρωτήσει, εδώ είμαστε» πρόσθεσε επίσης ο κ. Πρίντζος.

Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν

Ο κ. Νικήτας Πρίντζος ήταν σαφής πως η συνεταιριστική οργάνωση μπροστά σε αυτό τον πόλεμο που δέχεται δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια. Επικαλέστηκε την πολύ καλή πορεία της οργάνωσης, την ομοθυμία μετόχων, εργαζομένων και διοίκησης στην προσπάθεια που γίνεται η ΕΒΟΛ να πρωταγωνιστήσει στην ελληνική αγορά, για να σημειώσει πως αυτό είναι που ενοχλεί για αυτό και επιχειρείται να αποδυναμωθεί η οργάνωση με αβάσιμες καταγγελίες.

«Η ΕΒΟΛ είναι εμβληματική επιχείρηση για τον Βόλο και την περιοχή. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε έλεγχο από Πολιτεία, Περιφέρεια, ΟΤΑ και Δικαιοσύνη», σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ. Αυτοί που συκοφαντούν χωρίς στοιχεία θα κληθούν στη Δικαιοσύνη να αποδείξουν αυτά που ισχυρίζονται.

Το … ερωτηματολόγιο και οι απαντήσεις

Ο κ. Πρίντζος παρουσίασε μία σειρά από ερωτήματα που του τέθηκαν από τις επίμαχες εκπομπές, με τη δέσμευση να του δοθεί η δυνατότητα να απαντήσει, χωρίς όμως ποτέ να γίνει αυτό.

«Οι ερωτήσεις που μας έστειλαν για να απαντήσουμε, είχαν σκοπό να βλάψουν τον συνεταιρισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πρίντζος και παρουσίασε στα τοπικά ΜΜΕ το ερωτηματολόγιο, για το οποίο ακόμη περιμένει πρόσκληση από το τηλεοπτικό κανάλι για να απαντήσει.

Σε αυτό καταγράφονταν ερωτήματα για το αν υπάρχει καταδίκη για εργαζόμενο που απολύθηκε και δικαιώθηκε, γιατί ο συνεταιρισμός έγινε πρωτοβάθμιος, με ποιες διαδικασίες κατασκευάστηκα το νέο εργοστάσιο, και αν η ΕΒΟΛ εναποθέτει παράνομα λύματα.

Για τον εργαζόμενο που απολύθηκε και προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, ο κ. Πρίντζος δήλωσε χθες ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και ο ίδιος προσεύχεται καθημερινά και εύχεται να το ξεπεράσει σύντομα. Όπως έκανε γνωστό, τον συγκεκριμένο εργαζόμενο τον βρήκε ο ίδιος αλλά ήταν εξωτερικός συνεργάτης της ΕΒΟΛ. Ο ίδιος πρότεινε να μονιμοποιηθεί, όμως όταν αυτό έγινε η επαγγελματική του συμπεριφορά άλλαξε, γεγονός που οδήγησε σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΑΣ Βόλου τους υπηρεσιακούς παράγοντες να εισηγηθούν την απόλυσή του.

Ο κ. Πρίντζος πρόσθεσε επίσης πως στα 15 χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι της οργάνωσης το προσωπικό έχει αυξηθεί κατά 50 περίπου άτομα καθώς από 90 εργαζόμενοι σήμερα απασχολούνται 137 στην τοπική βιομηχανία.

Για τους ισχυρισμούς πως ο συνεταιρισμός έχει υποβαθμιστεί, ο πρόεδρος του ΑΣ Βόλου υπογράμμισε πως αυτό έγινε με βάση ό,τι προέβλεπε το νομοθετικό πλαίσιο του νόμου Σκανδαλίδη, ενώ για το νέο εργοστάσιο απάντησε πως το έργο κατασκευάστηκε με διαγωνισμό, ο μειοδότης ανακηρύχθηκε από ειδική επιτροπή μηχανικών και η επένδυση έχει ελεγχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων και της Περιφέρειας.

Εξάλλου αναφερόμενος σε περιστατικό που αφορά στη ρίψη λυμάτων της ΕΒΟΛ σε χείμαρρο, σημείωσε πως τις επόμενες μέρες ολοκληρώνεται η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού για να λειτουργεί σε 24ωρη βάση, έργο που στοίχισε 300.000 ευρώ. Για το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την ολοκλήρωση του έργου, όπως εξήγησε ο ίδιος, η τοπική γαλακτοβιομηχανία λαμβάνει όλα τα μέτρα ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα ρύπανσης . Επίσης κάθε μέρα, συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ ελέγχουν τα φορτία αν είναι εντός ορίων, προκειμένου η εναπόθεσή τους να γίνει στον Βιολογικό.

Τέλος, απαντώντας στις αιχμές που αφέθηκαν στις επίμαχες τηλεοπτικές εκπομπές εναντίον των τοπικών αλλά και μεγάλων ΜΜΕ πως δεν ερευνούν τα θέματα της ΕΒΟΛ επειδή διαφημίζουν την τοπική γαλακτοβιομηχανία, ο κ. Πρίντζος ανέφερε πως «αυτός ο ισχυρισμός είναι ποταπός» και δεικτικά σχολίασε καταλήγοντας: «Θα ρωτήσω αν είμαι υποχρεωμένος να συμβουλευτώ τον κ. Ντάσκα πού θα βάλουμε διαφήμιση».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου