ΤΟΠΙΚΑ

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ από το Δ. Πιτσιώρη

αιφνιδιασμοσ-από-το-δ-πιτσιώρη-851206

Νέα τροπή στα δεδομένα των υποψηφιοτήτων στο χώρο της κεντροαριστεράς προκαλεί η δημόσια δήλωση του πρώην δημάρχου Δημήτρη Πιτσιώρη, που ανακοίνωσε χθες την πρόθεσή του να ηγηθεί μίας νέας δημοτικής κίνησης στο Δήμο Βόλου.
Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του πρώην δημάρχου Βόλου, που βρίσκονταν μαζί με τον πρώην Νομάρχη Πάνο Σκοτινιώτη και το νυν δήμαρχο Βόλου Αλέκο Βούλγαρη «στην τελική κούρσα» για την επιλογή του υποψηφίου από το ΠΑΣΟΚ «τάραξε» χθες το τοπικό πολιτικό σκηνικό, διαφοροποιώντας πλήρως τα δεδομένα.
Μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχε γίνει κανένα επίσημο σχόλιο από πλευράς του τοπικού ΠΑΣΟΚ ή των άλλων δύο «συνεδιεκδικητών», ενώ οι πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ λένε ότι έχει ήδη ενημερωθεί η Ιπποκράτους για την εξέλιξη αυτή.
«Ανταποκρινόμενος στην ευρύτερη θέληση των πολιτών του Βόλου και αυτών που εντάσσονται στο νέο ενιαίο Δήμο, όπως προκύπτει από την εφαρμογή του Καλλικράτη, προτίθεμαι να διεκδικήσω τη δημαρχία του Βόλου στις επόμενες εκλογές, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά μου ως επικεφαλής μίας νέας κίνησης που θα αξιοποιεί όλα τα θετικά των σημερινών δημοτικών αρχών, αλλά και θα προσδίδει νέα προοπτική με την αξιοποίηση όλων των συμπολιτών μας», υπογραμμίζει στη δήλωσή του ο κ. Πιτσιώρης.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως στην τελική απόφαση του πρώην δημάρχου Βόλου φαίνεται ότι βάρυνε ιδιαίτερα η πίεση που δέχτηκε όλο το προηγούμενο διάστημα από πολιτικούς του φίλους και συνεργάτες να καταστήσει πιο σαφές το ενδιαφέρον του για το Δήμο Βόλου, αναλαμβάνοντας ουσιαστικές πρωτοβουλίες δημόσιας έκφρασης της πρόθεσής του.
Προς αυτή την κατεύθυνση χθες και αφού ολοκλήρωσε τον κύκλο των επαφών και των συζητήσεων που είχε, ο κ. Πιτσιώρης απέστειλε την παραπάνω γραπτή δήλωση, με την οποία και επισημοποιεί πλέον την οριστική και αμετάκλητή του απόφαση να είναι υποψήφιος στο Δήμο Βόλου.
«Από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τον υποψήφιο που θα στηρίξει στο Δήμο Βόλου, καμία πρωτοβουλία δεν μπορεί να θεωρηθεί εκτός… διαδικασιών» επισήμανε χθες στον «Τ» πολιτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αναγνωρίζοντας επίσης ότι η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του πρώην δημάρχου, δημιουργεί νέα δεδομένα, που ουσιαστικά οδηγούν την Ιπποκράτους να συνεκτιμήσει την διαμορφωθείσα κατάσταση.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι χθες το μεσημέρι από την Ιπποκράτους δέχτηκε τηλεφώνημα ο νυν δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης, που θα έχει συνάντηση με το Γραμματέα του Κόμματος Σωκράτη Ξυνίδη την ερχόμενη Τετάρτη. Η πληροφορία αυτή ενισχύει και την εκτίμηση ότι για το Δήμο Βόλου, όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα, οποιεσδήποτε επίσημες ανακοινώσεις δεν πρόκειται να υπάρξουν πριν από την Τετάρτη, χωρίς όμως μέχρι τελευταία στιγμή να αποκλείεται να επισπευστούν οι όποιες αποφάσεις, εάν έτσι εκτιμηθεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου