ΤΟΠΙΚΑ

10 νέες κλίνες βραχείας νοσηλείας στο Νοσοκομείο

10-νέες-κλίνες-βραχείας-νοσηλείας-στο-νο-420220

Στην αποσυμφόρηση, ειδικά των δύο παθολογικών κλινικών του Νοσοκομείου Βόλου που δέχονται καθημερινά κατά μέσο όρο 4 εισαγωγές για περιστατικά που όμως δεν χρήζουν πολυήμερης νοσηλείας, στοχεύει η λειτουργία του Τμήματος Βραχείας Νοσηλείας που ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα.

Αρχικά σε αυτό θα εξυπηρετούνται ασθενείς που χρήζουν νοσηλείας 12ώρου, σταδιακά όμως ο στόχος είναι να γίνει 24ωρου νοσηλείας. Θα στεγάζεται δίπλα από τον χώρο που σήμερα λειτουργεί το Τμήμα των Επειγόντων Περιστατικών και θα είναι διαμορφωμένο έτσι ώστε οι ασθενείς που θα μεταβαίνουν για θεραπεία να υποβάλλονται σε αυτή με αξιοπρέπεια, όπως τόνισε χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διοικητής Μ. Δραμητινός.

Στο τμήμα, εκτός όλων των άλλων θα δίνεται η δυνατότητα για πραγματοποίηση ιατρικών πράξεων που απαιτούν ολιγόωρη παραμονή των ασθενών και αφορούν περιστατικά πολλών ειδικοτήτων. Θα εξυπηρετούνται σε αυτό ογκολογικά ή ρευματολογικά περιστατικά που χρειάζονται ολιγόωρη παραμονή για τη χορήγηση θεραπείας, χειρουργικά περιστατικά των οποίων η αντιμετώπιση απαιτεί χορήγηση ελαφράς αναισθησίας (μέθης), ασθενείς με οξέα προβλήματα που ανατάσσονται με σύντομη ενδοφλέβια θεραπεία, όπως περιστατικά αφυδάτωσης, εμέτων ή κωλικών και αναπνευστικής δυσχέρειας σε έδαφος γνωστικής πνευμονοπάθειας.

Επίσης, το τμήμα της Βραχείας Νοσηλείας θα είναι υπεύθυνο για την παρακολούθηση ασθενών που αντιμετωπίζουν χρόνια νοσήματα, όπως νεφροπαθείς αλλά και άτομα με μεσογειακή αναιμία, που χρειάζονται θεραπείες για τις οποίες δεν είναι απαραίτητη η νοσηλεία τους στο νοσοκομείο πέραν των 12 ωρών.

«Φιλοδοξούμε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι ασθενείς με χρόνια προβλήματα που δεν χρειάζονται να νοσηλεύονται μακροχρόνια σε επιμέρους Τμήματα του Νοσοκομείου, ταχυτέρα, πολιτισμένα και ιατρικώς αρτιότερα» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά από σύσκεψη που έγινε με τους επικεφαλής κλινικών και τους αρμοδίους της νοσηλευτικής υπηρεσίας από το Αχιλλοπούλειο.

Ανεξάρτητη Μονάδα

Όπως εξήγησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Δραμητινός, το Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας θα λειτουργήσει με το δικό του νοσηλευτικό προσωπικό, χωρίς να διαταραχθεί η λειτουργία άλλων κλινικών, όπως διαβεβαιώνει ο διοικητής, απαντώντας έτσι σε όσους υποστήριζαν ότι ενδεχομένως να δημιουργηθούν προβλήματα αν γίνουν μετακινήσεις προσωπικού, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

«Δεν υπάρχει κανένας φόβος αποσυντονισμού και απορρύθμισης των κλινικών. Το προσωπικό που θα στελεχώσει το Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας έχει εξασφαλιστεί από τους νοσηλευτές που περιμέναμε με μετάταξη και άλλες ρυθμίσεις που έγιναν. Όλα θα κυλήσουν ομαλά», διαβεβαίωσε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι επίσης θα οριστεί επιστημονικά υπεύθυνος γιατρός, ενώ επίσης θα οριστεί και προϊσταμένη. Το ιατρικό προσωπικό που θα παρέχει τις υπηρεσίες του θα είναι το εκείνο που εξυπηρετεί και σήμερα τέτοια περιστατικά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών».

Οι ασθενείς τέλος που θα νοσηλεύονται στο Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας θα κάνουν εισαγωγή 12ωρου και θα λαμβάνουν εξιτήριο μετά το πέρας της θεραπείας τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου