ΤΟΠΙΚΑ

«Καμπάνα» σε μεθυσμένο οδηγό που προκάλεσε τροχαίο

καμπάνα-σε-μεθυσμένο-οδηγό-που-προκ-423193

«Καμπάνα» 10 μηνών με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 1.200 ευρώ, επέβαλε χθες το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου σ’ έναν 50χρονο Βολιώτη που συνελήφθη υπό την επήρεια… πολύ αλκοόλ, μετά από τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε – ευτυχώς μόνο με υλικές ζημιές.

Ο 50χρονος, οδηγώντας το αυτοκίνητό του στο ύψος του κόμβου του Περιφερειακού με την οδό Ε. Βενιζέλου, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, ανέβηκε στη νησίδα και προσέκρουσε σε κολώνα που βρισκόταν πάνω στη νησίδα. Ο ίδιος για καλή του τύχη δεν έπαθε τίποτα.

Διερχόμενοι οδηγοί ειδοποίησαν αμέσως την Τροχαία που έσπευσε στο σημείο.

Μόλις πλησίασαν τον οδηγό του αυτοκινήτου, οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι ήταν μεθυσμένος αφού μύριζε αλκοόλ και αμέσως κάλεσαν τον άνδρα να υποβληθεί σε αλκοτέστ.

Η μέτρηση έδειξε αυτό που όλοι υποψιάζονταν. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, στον πρώτο έλεγχο αλκοτέστ που υποβλήθηκε βρέθηκε στο αίμα του αλκοόλ σε ποσοστό 1,62g/l και στη δεύτερη 1,49 g/l.

Χθες οδηγήθηκε να δικαστεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Ο οδηγός δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του και υποστήριξε πως είχε καταναλώσει αρκετό αλκοόλ, φορτισμένος από διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Η έδρα ωστόσο δεν πείστηκε, καθώς όπως τονίστηκε η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ θα μπορούσε να αποβεί μοιραία, τόσο για τον ίδιο όσο και για άλλους διερχόμενους οδηγούς.

Ο 50χρονος άσκησε έφεση επί της ποινής. Θα κάνει ωστόσο πολύ καιρό για να πιάσει ξανά τιμόνι στα χέρια του, καθώς εκτός από την καταδίκη που του επέβαλλε το Μονομελές Πρωτοδικείου, από την Τροχαία Βόλου αφαιρέθηκαν η άδεια οδήγησης για έξι μήνες και οι πινακίδες κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου