ΤΟΠΙΚΑ

Πρεμιέρα για το 1ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους «Αργώ»

πρεμιέρα-για-το-1ο-φεστιβάλ-ταινιών-μικ-851206

Φώτα, κάμερες, γύρισμα και… πάμε! Το 1ο Νεανικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους «Αργώ» είναι πλέον γεγονός και ξεκινά τις προβολές του από σήμερα Παρασκευή. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ταινίες μικρού, μεσαίου και μεγάλου μήκους, αλλά και να δουν από κοντά αστέρες του κινηματογράφου όπως ο Κώστας Βουτσάς, ο οποίος θα είναι και το τιμώμενο πρόσωπο του Φεστιβάλ.

Με αγωνία και ενθουσιασμό αναμένει η πόλη το 1ο Νεανικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους «Η Αργώ», το οποίο θα φέρει τον αέρα του Hollywood.
Η διάρκειά του είναι διήμερη και οι προβολές ξεκινούν από σήμερα Παρασκευή.
Ειδικότερα οι πόρτες του κινηματογράφου Αχίλλειο θα ανοίξουν στις 4.20 σήμερα μετά το μεσημέρι, όταν και θα ξεκινήσουν οι ειδικές προβολές μεσαίου και μεγάλου μήκους ταινιών από συμμετέχοντες που οι ταινίες τους λόγω διάρκειας δεν μπόρεσαν να συμπεριληφθούν στο διαγωνιστικό κομμάτι.
Στις 9.30 το βράδυ θα προβληθεί ένα σπουδαίο ντοκιμαντέρ σε πανελλήνια πρεμιέρα. Πρόκειται για το ισπανόφωνο ντοκιμαντέρ: “Οι Αμαρτίες του πατέρα μου”, στο οποίο περιγράφεται η ζωή του Πάμπλο Έσκομπαρ, του μεγαλέμπορου ναρκωτικών της Κολομβίας, ο οποίος κατάφερε να έχει απεριόριστη εξουσία στην κυβέρνηση της Κολομβίας και να αλλάζει τους νόμους της όποτε τον συνέφερε. Η εξιστόρηση γίνεται από το γιο του, Σεμπαστιάν Μαροκίν. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Την επόμενη μέρα, Σάββατο 28 Αυγούστου, από τις 11:00 το πρωί, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις 33 ταινίες μικρού μήκους, που δημιουργήθηκαν από νέους όλης της χώρας και του εξωτερικού και συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ.
Ωστόσο το ταξίδι στον κινηματογράφο δεν θα σταματήσει εδώ. Το Σάββατο στις 8 το βράδυ θα λάβει χώρα η επίσημη πρεμιέρα. Στο κόκκινο χαλί θα περπατήσουν οι διάσημοι καλλιτέχνες, ενώ η μεταφορά τους στο Αχίλλειο θα γίνει με αυτοκίνητα αντίκες από την Λέσχη Κλασικών Οχημάτων Βόλου.
Φυσικά από το Φεστιβάλ δεν θα λείψει το τιμώμενο πρόσωπο που δεν είναι άλλο από τον Κώστα Βουτσά, το αστέρι του οποίου θα κοσμεί τον πεζόδρομο κοντά στο Αχίλλειο.
Το άρωμα του Hollywood θα φέρει μαζί του ο Terry Dougas, ο Βολιώτης παραγωγός ταινιών στην Αμερική, ο οποίος ήταν ο κύριος εμπνευστής και στυλοβάτης του Φεστιβάλ.
Χορηγός επικοινωνίας είναι ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου