ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές και φοιτητές έφτιαξαν «Ενα Βόλο όλο χρώμα»

μαθητές-και-φοιτητές-έφτιαξαν-ενα-βό-424047

Συγκεντρώθηκαν στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου και γέμισαν το Βόλο όλο χρώμα. Φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μαθητές με διαπολιτισμικές διαστάσεις ζωγράφισαν, έφτιαξαν κολάζ, έπαιξαν θέατρο και μετέφεραν με τον πιο επιτυχημένο τρόπο το μήνυμα ότι «όλοι είμαστε διαφορετικοί και όλοι έχουμε ίσα δικαιώματα».

Η εν λόγω ακτιβιστική δράση αφορούσε στο 8ο δημιουργικό διαπολιτισμικό εργαστήριο που διοργάνωσε το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος, Κώστας Μάγος, είπε ότι αυτό διοργανώθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «Σχεδιασμός, οργάνωση και αξιολόγηση διαπολιτισμικών δράσεων».

«Αυτό λοιπόν που γίνεται εδώ είναι συγχρόνως και η τελική διαδικασία των φοιτητών στο πλαίσιο του μαθήματος. Είναι η οργάνωση και η πραγματοποίηση ενός δημιουργικού εργαστηρίου για παιδιά με διαπολιτισμικές διαστάσεις» εξήγησε.

Το περιεχόμενο του εργαστηρίου αφορούσε στην ευαισθητοποίηση των παιδιών που συμμετείχαν απέναντι στη διαφορετικότητα μέσα από πολλούς διαφορετικούς δρόμους από διάφορες μορφές της τέχνης, όπως ζωγραφική, κολάζ, θέατρο, μουσική.

«Ο στόχος μας είναι παιδιά διαφορετικά να έρθουν σε επικοινωνία μεταξύ τους, να παίξουν μαζί, να δημιουργήσουν μαζί και ουσιαστικά να πάρουν το μήνυμα ότι όλοι είμαστε διαφορετικοί και όλοι έχουμε ίσα δικαιώματα για να ζήσουμε καλά σε μία πολυπολιτισμική κοινωνία» είπε ο ίδιος.

Εξάλλου το σύνθημα του δημιουργικού εργαστηρίου ήταν «Ενας Βόλος όλος χρώμα» και ο σκοπός του όπως είπε ο κ. Μάγος, ήταν να καλλιεργήσει την αρμονική συμβίωση στον πολύχρωμο Βόλο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος, μαθητές απ’ όλα τα σχολεία, προσφυγόπουλα, παιδιά μεταναστών.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου