ΤΟΠΙΚΑ

Αντιδράσεις στον Βόλο για προσκεκλημένο ομιλητή

αντιδράσεις-στον-βόλο-για-προσκεκλημ-425530

Ο Γ. Πασχαλίδης έρχεται ως βραβευμένος ερευνητής και συγγραφέας, υπάρχει όμως και η αντίθετη άποψη

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αναγγελία της εκδήλωσης που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου την ερχόμενη Πέμπτη 22 Ιουνίου, στις 7:30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου της πόλης.

Ομιλητής στη συγκεκριμένη εκδήλωση είναι ο Γιώργος Πασχαλίδης, που έχει γίνει γνωστός ως Έλληνας ερευνητής και συγγραφέας, που ανακάλυψε «την ταξινόμηση του ανθρώπου σε τρεις τύπους».

Ο κ. Πασχαλίδης, έχει προσκληθεί για να αναπτύξει τη θεωρία του, ενώ για το συγγραφικό του έργο και την έρευνα θα μιλήσει η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Γεωργία Μποντού – Τοκαλή.

Στην αναγγελία της εκδήλωσης, όπως και σε πολλά δημοσιεύματα στον Τύπο στη χώρα, ο κ. Πασχαλίδης παρουσιάζεται ως ο επιστήμονας που «έχει τιμηθεί με το Διεθνές Βραβείο Λογοτεχνίας Giuseppa Sciacca 2010, έχει αναδείξει με πολυετή έρευνα ότι το ανθρώπινο είδος ταξινομείται βιολογικά σε τρεις μόνο τύπους. Η οντογενετική αυτή κατηγοριοποίηση αποτελεί επιστημονική επανάσταση καθώς έχει προκαλέσει αλλαγές σε έρευνες και επιστημονικά δεδομένα επηρεάζοντας κοινωνικά δεδομένα.

Τα βιβλία που φέρουν την υπογραφή του έχουν γίνει Best Seller».

Όμως η επικείμενη ομιλία έχει προκαλέσει αντιδράσεις από Βολιώτες, μόλις διάβασαν την αναγγελία της εκδήλωσης. Με μηνύματά τους στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ζητούν απόσυρση της είδησης και παραπέμπουν σε διαδικτυακό τόπο το factchecker.gr, που φέρεται να διασταυρώνει πληροφορίες για γεγονότα και να αναζητά fake news.

Μία από τις δημοσιεύσεις που φιλοξενούνται αφορούν και στον προσκεκλημένο ομιλητή. Την 1η Μαΐου του 2017, σε αναλυτικό του άρθρο, το factchecker.gr αμφισβητεί την «επιφοίτηση» που φέρεται να δέχθηκε ένας απόφοιτος δημοτικού ενώ βρισκόταν στον Όλυμπο. Χαρακτηρίζεται «αναπόδεικτος ισχυρισμός» και ο ίδιος τίτλος συνοδεύει και τις πληροφορίες που θέλουν τον κ. Πασχαλίδη να «θεραπεύει ανθρώπους».

Το ίδιο δημοσίευμα αμφισβητεί επίσης την ακαδημία Noosfera που φαίνεται να βράβευσε τον κ. Πασχαλίδη. Επικαλείται το «πασίγνωστο Quackwatch», σύμφωνα με το οποίο «η Ρωσική Ακαδημία Εκπαίδευσης και Έρευνας (NOOSFERA), είναι ένας ψεύτικος οργανισμός που καπηλεύεται το όνομα της αληθινής Ρωσικής Ακαδημίας Εκπαίδευσης».

Σχετικά άρθρα:

Στο Βόλο ο διεθνώς αναγνωρισμένος ερευνητής και συγγραφέας ΓιώργοςΠασχαλίδης

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου