ΤΟΠΙΚΑ

Αύξηση 30% στις αφίξεις στο αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου

αύξηση-30-στις-αφίξεις-στο-αεροδρόμιο-νέ-425859

Ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα δείγματα της φετινής τουριστικής κίνησης στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, στο οποίο σημειώνεται μέχρι στιγμής αύξηση 30% στην επιβατική κίνηση από το εξωτερικό. Σύμφωνα με τα αριθμητικά στοιχεία που παραθέτει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αερολιμενάρχης Κώστας Ευσταθίου, στη διάρκεια του Μαΐου καταγράφηκαν συνολικά 6.162 αφίξεις και αναχωρήσεις τουριστών από το εξωτερικό, ενώ οι πτήσεις ήταν αντίστοιχα, 42 στο σύνολό τους, γεγονός που μεταφράζεται σε αύξηση 17% περίπου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο κ. Ευσταθίου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την φετινή εικόνα που παρουσιάζουν οι αφίξεις στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, ενώ όπως επισημαίνει παράλληλα, επιβεβαιώνονται τα θετικά μηνύματα που υπήρχαν από την αρχή της χρονιάς.

Στο μεταξύ, οι πρώτοι Αυστριακοί της φετινής σεζόν αναμένονται να αφιχθούν σήμερα. Την 1η Ιουλίου αναμένεται η πρώτη πτήση της αεροπορικής εταιρείας HOP από τη Γενεύη και στις 26 Ιουνίου αναμένεται, αντίστοιχα, η πρώτη πτήση της TUS Airways, που θα μεταφέρει Ισραηλινούς επιβάτες στην περιοχή μας.

Συγκεκριμένα προγραμματίζονται δύο δρομολόγια της ΤUS AIRWAYS στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή από το Τελ Αβίβ, τα οποία θα διαρκέσουν έως τις 25 Αυγούστου, ενώ η ελβετική εταιρία HOP θα συνδέσει τη Γενεύη με το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου μεταφέροντας Ελβετούς τουρίστες στην περιοχή μας.

Τα διεθνή γεγονότα δεν επηρεάζουν, όπως όλα δείχνουν, το ενδιαφέρον των ξένων τουριστών για την Μαγνησία, η κίνηση παραμένει σταθερή με αυξητικές τάσεις όπως προαναφέρθηκε, ενώ η ίδια τάση υπολογίζεται ότι θα συνεχιστεί μέχρι και τις 28 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το πλάνο των πτήσεων που διευρύνεται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα φέτος.

Η πρώτη δύναμη των ξένων τουριστών που επιλέγουν την Μαγνησία για τις καλοκαιρινές τους διακοπές είναι οι Γερμανοί, με πληρότητα 90% στα αεροσκάφη τους ήδη από την πρώτη πτήση που πραγματοποιήθηκε στις 29 Απριλίου. Πολύ δυναμική είναι, ωστόσο, και η παρουσία των Γάλλων τουριστών, οι οποίοι είτε κινούνται προς το Κλαμπ Μεντιτερανέ στην Εύβοια, είτε επιλέγουν τη Μαγνησία για τις διακοπές τους. Υπενθυμίζεται ότι οι Γάλλοι τουρίστες εγκαινίασαν τον κύκλο των πτήσεων από το εξωτερικό στις 8 Απριλίου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αερολιμενάρχη αλλά και επαγγελματιών του τουρισμού, η φετινή σεζόν θα κλείσει με θετικό πρόσημο για το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου και κατ’ επέκταση για την περιοχή μας, που αναπτύσσει δράσεις και πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην ενίσχυση του εισερχόμενου τουρισμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου