ΤΟΠΙΚΑ

Αποζημιώσεις αγροτών για ζημιές στα σιτηρά διεκδικούν Αλ. Κοντός και Νικ. Πρίντζος

αποζημιώσεις-αγροτών-για-ζημιές-στα-σ-426841

Διαδοχικές και προγραμματισμένες συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα στην Αθήνα πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου και αντιπρόεδρος της ΣΑΣΟΕΕ κος Νικήτας Πρίντζος.

Αρχικά η Διοικούσα Επιτροπή της ΣΑΣΟΕΕ με επικεφαλείς τον Πρόεδρο κ. Αλέξανδρο Κοντό και τον Α’ Αντιπρόεδρο κ. Νικήτα Πρίντζο, είχε συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κα Φώφη Γεννηματά, παρουσία των βουλευτών κ.κ. Βασίλη Κεγκέρογλου και Μιχάλη Τσελέπη.

Ο πρόεδρος και ο Α’ αντιπρόεδρος της ΣΑΣΟΕΕ ενημέρωσαν, τόσο την Πρόεδρο όσο και τους βουλευτές, για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, καθώς και για τις μεγάλες ζημιές που υπέστησαν οι σιτοπαραγωγοί από τις συνεχόμενες βροχοπτώσεις, οι οποίες επέφεραν ποιοτική υποβάθμιση των σιτηρών. Η κα Γεννηματά υποσχέθηκε ότι θα προβεί σε συντονισμένες ενέργειες, προκειμένου οι σιτοπαραγωγοί να τύχουν της δέουσας αποζημίωσης. Παράλληλα κάλεσε το Προεδρείο της ΣΑΣΟΕΕ στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που θα πραγματοποιηθεί σύντομα.

Ακολούθως οι εκπρόσωποι της τριτοβάθμιας συνεταιριστικής οργάνωσης συναντήθηκαν με τον Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρη Αυγενάκη. Στην συνάντηση παρευρίσκοντο και η βουλευτής κα Φωτεινή Αραμπατζή, υπεύθυνη του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και ο κ. Κων/νος Μπαγινέτας, Γραμματέας Αγροτικών Φορέων της ΝΔ, στους οποίους πάλι ετέθησαν τα προβλήματα των αγροτών καθώς και οι πρόσφατες ζημιές που υπέστησαν τα σιτηρά εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών. Ακόμα έγινε αναφορά στο πρόβλημα των κατασχέσεων που απειλεί τον αγροτικό κόσμο, καθώς σωρεία σχετικών ειδοποιητηρίων τους αποστέλλονται από την πρώην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος.

Δόθηκαν υποσχέσεις από τους υπευθύνους της Νέας Δημοκρατίας ότι θα προβούν σε ενέργειες αντιμετώπισης των θεμάτων που ετέθησαν.

Όλα τα τρέχοντα προβλήματα των αγροτών θα συζητηθούν αύριο στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΑΣΟΕΕ, που πραγματοποιείται στην Ξάνθη και θα ληφθούν αποφάσεις για περαιτέρω ενέργειες και πρωτοβουλίες από τη ΣΑΣΟΕΕ.

Ως γνωστόν πριν από λίγες μέρες είχε πραγματοποιηθεί με ιδιαίτερη επιτυχία το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΑΣΟΕΕ στο Βόλο, στα γραφεία του Εργοστασίου Γάλακτος ΕΒΟΛ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου