ΤΟΠΙΚΑ

Αναγκαστική προσγείωση Τσίπρα στη Ν. Αγχίαλο

αναγκαστική-προσγείωση-τσίπρα-στη-ν-α-427955

ΜΕΣΩ 111 Π.Μ. Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συναγερμός σήμανε την Τετάρτη το βράδυ στην 111 ΠΜ στη Νέα Αγχίαλο, λίγο μετά τις 9 το βράδυ, όταν οι πιλότοι των ραντάρ δέχτηκαν σήμα πως το πρωθυπουργικό αεροσκάφος ζητάει άδεια να προσγειωθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο. Ο συναγερμός έγινε «κόκκινος» όταν έγινε αντιληπτό πως μέσα στο πρωθυπουργικό αεροπλάνο επέβαινε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μαζί με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά και άλλους συνεργάτες του Μαξίμου.

Η κακοκαιρία και το μπουρίνι που συνάντησαν οι πιλότοι του κυβερνητικού αεροσκάφους στην πτήση για το αεροδρόμιο «Μακεδονία», που ήταν ο προορισμός του πρωθυπουργού, υποχρέωσε το πλήρωμα του πρωθυπουργικού αεροπλάνου να αναζητήσει άλλες επιλογές για να προσγειωθεί το αεροσκάφος μέχρι να κοπάσει η κακοκαιρία.

Τα σενάρια ήταν δύο: Εναλλακτική προσγείωση στο αεροδρόμιο Καβάλας ή στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου στον Βόλο. Τελικά το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, μετά τις απαραίτητες συνεννοήσεις, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της 111 Πτέρυγας Μάχης στις 21:30 το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ο διοικητής της 111 Πτέρυγα Μάχης Δ. Γρηγοριάδης έσπευσε αμέσως να καλωσορίσει τον πρωθυπουργό. Ο Αλ. Τσίπρας και ο στενός συνεργάτης του υπουργός Ν. Παππάς κατέβηκαν από το αεροσκάφος μαζί με δύο άτομα της προσωπικής τους φρουράς. Κατευθύνθηκαν στο γραφείο του διοικητή αρχικά, όπου είχαν μία σύντομη συνομιλία μαζί του. Ο πρωθυπουργός, όπως λένε δημοσιογραφικές πληροφορίες, ζήτησε και ενημερώθηκε για τη λειτουργία της 111 ΠΜ. Έδειξε επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα αεροσκάφη F 16 ετοιμότητας (readyness), που βρίσκονται σε επιφυλακή ανά πάσα στιγμή για να αντιμετωπίσουν τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, στα οποία ξεναγήθηκε και έδειξε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος για το επίπεδο ετοιμότητας.

Η παραμονή του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του στην 111 ΠΜ διήρκησε περίπου 2 ώρες. Στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος έγινε ανεφοδιασμός και απογειώθηκε από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου στις 23.15 περίπου για να συνεχίσει το ταξίδι για τη Θεσσαλονίκη.

Μετά την περιπέτεια, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου