ΤΟΠΙΚΑ

Αφαντοι οι ληστές της Αλοννήσου

αφαντοι-οι-ληστές-της-αλοννήσου-485164

Ακαρπες παραμένουν οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό των ληστών, οι οποίοι προχθές το πρωί «χτύπησαν» με Καλάσνικοφ την Εθνική Τράπεζα στην Αλόννησο, τσουβάλιασαν 1.000.000 ευρώ, αλλά δεν πρόλαβαν παρά να κρατήσουν τη λεία τους μόλις για ελάχιστα μέτρα, αφού κάτοικος του νησιού δεν δίστασε να εμβολίσει με το φορτηγάκι του το δίκυκλο με το οποίο επιχείρησαν αρχικά τη διαφυγή τους.

Οι ληστές «απέδρασαν» από το νησί με ταχύπλοο φουσκωτό, επιβιβάστηκαν μεσοπέλαγα σε δεύτερο σκάφος και εξαφανίστηκαν. Η καταδίωξη που ακολούθησε της ληστείας, από ξηράς, θαλάσσης και αέρος με ένα ελικόπτερο, ήταν πρωτοφανής για τα αστυνομικά δεδομένα.

Οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας ωστόσο αναφέρουν ότι στη διάθεσή τους έχουν στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών.

Οι αστυνομικοί, οι οποίοι συνεχίζουν το ανθρωποκυνηγητό, ερευνούν σοβαρά το ενδεχόμενο συσχετισμού της ληστείας στην Αλόννησο με τις δύο ληστείες που διαπράχθηκαν σε τράπεζες τον περασμένο Μάιο στα Ψαχνά Ευβοίας και σωρείας άλλων ληστειών σε τραπεζικά υποκαταστήματα, ΕΛΤΑ, σούπερ μάρκετ και σπίτια.
Προχθές στις 8:05 το πρωί οι δύο δράστες φορώντας κουκούλες εισήλθαν στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό του 1.000.000 ευρώ περίπου.
Εξερχόμενοι της Τράπεζας οι δράστες επιβιβάστηκαν σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, την οποία είχαν αφαιρέσει από περιοχή της Αλοννήσου. Οδηγός φορτηγού, που είχε σταθμεύσει εξωτερικά της τράπεζας κινήθηκε προς το μέρος τους αναπτύσσοντας ταχύτητα και εμβόλισε τη μοτοσικλέτα, με αποτέλεσμα να ανατραπεί και οι δράστες να πέσουν στο έδαφος, μαζί με τα αφαιρεθέντα χρήματα, τα οποία και εγκατέλειψαν στο σημείο.
Στη συνέχεια με την απειλή του όπλου, αφού ακινητοποίησαν τον οδηγό διερχόμενης μοτοσικλέτας, επιβιβάστηκαν σε αυτή και διέφυγαν.
Στη διάρκεια καταδίωξης από αστυνομικούς και λιμενικό άνοιξαν πυρ εναντίον τους. Κατάφεραν να φτάσουν στην περιοχή Βότσι, να επιβιβαστούν σε ταχύπλοο σκάφος και να εξαφανιστούν, παρά τη μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου