ΤΟΠΙΚΑ

15 διαρρήξεις σπιτιών σε 1 ώρα στον Αλμυρό!

15-διαρρήξεις-σπιτιών-σε-1-ώρα-στον-αλμυρ-487461

Μπαράζ διαρρήξεων τρομοκράτησε τον Αλμυρό. Μόλις σε μία ώρα, από τις 10 έως τις 11 το βράδυ προχθές, συμμορία αγνώστων παραβίασε τουλάχιστον δέκα κατοικίες μέσα στην πόλη. Κρούσματα διαρρήξεων αναφέρθηκαν από τον Πλάτανο, τις Μικροθήβες και το Αϊδίνι. Στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού τα απανωτά περιστατικά σήμαναν συναγερμό. Οι δράστες, οι οποίοι έκαναν γερή μπάζα -ίσως και 150.000 ευρώ σε ρευστό και κοσμήματα- παραμένουν άφαντοι.

Ολόκληρη γειτονιά έγινε στόχος διαρρηκτών, οι οποίοι άνοιξαν και έκλεψαν διαδοχικά πέντε σπίτια, το ένα δίπλα ή απέναντι από το άλλο, μέσα στον Αλμυρό. Άλλες πέντε κατοικίες παραβιάστηκαν σε κοντινούς δρόμους.

Εάν στον Αλμυρό οι «ποντικοί» δούλεψαν σε μία ομάδα, τότε άνοιξαν, έψαξαν και άρπαξαν τη λεία τους από κάθε σπίτι μέσα σε 6 λεπτά της ώρας!
Με κινήσεις-αστραπή, εφοδιασμένοι με όλα τα σύνεργα παραβίασης θυρών ακόμη και θωρακισμένων, δεν άργησαν να φτάσουν στη λεία τους. Πιθανότατα ένα από τα σύνεργά τους να ήταν ειδικό μηχάνημα ανίχνευσης χρυσού. Γι’ αυτό άλλωστε οι μοναδικοί χώροι των σπιτιών που έγιναν άνω-κάτω ήταν οι κρεβατοκάμαρες.

Οι πέντε διαρρήξεις μαζί με άλλες δύο στον Πλάτανο και τις Μικροθήβες είναι όσες επίσημα απασχολούν το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, μετά την κατάθεση ισάριθμων μηνύσεων κατ’ αγνώστων από παθόντες. Οι κάτοικοι στον Αλμυρό μιλούν για 15 διαρρήξεις προχθές πριν από τα μεσάνυχτα και ενδεχομένως ορισμένοι να μην κατήγγειλαν την περιπέτειά τους στις αστυνομικές αρχές.

Οι άγνωστοι διαρρήκτες έφυγαν με φουσκωμένους σάκους. Από ένα μόνο σπίτι «φτερά» έκανε ποσό 25.000 ευρώ και μαζί με χρυσαφικά τα κλοπιμαία υπολογίζονται στις 33.000 ευρώ, ενώ από δεύτερο σπίτι η λεία ήταν 10.000 ευρώ.

Οι ομαδικές διαρρήξεις ήταν προμελετημένες… Οι δράστες εικάζεται ότι περίμεναν την έναρξη του παζαριού στον Αλμυρό, γνωρίζοντας ότι οι περισσότεροι από τους κατοίκους θα επισκέπτονταν το χώρο την πρώτη ημέρα λειτουργίας του.

Άλλωστε και πέρυσι η «αυλαία» στο παζάρι συνοδεύτηκε από πλήθος κλοπών και διαρρήξεων στον Αλμυρό.

Υπνος με σκοπιά…
Για τις επόμενες ημέρες και έως την ολοκλήρωση του παζαριού οι κάτοικοι θα βρίσκονται επί ποδός. «Είμαστε αναγκασμένοι να κοιμόμαστε με σκοπιές… Να προφυλάξουμε τους εαυτούς μας και την περιουσία μας με τα δικά μας μέσα», έλεγε ένα από τα θύματα των προχθεσινών διαδοχικών διαρρήξεων στον Αλμυρό. Η απόγνωση ήταν εμφανής: «Τι άλλο να πούμε; Ποιος ασχολείται με όσα συμβαίνουν; Μήπως βρέθηκαν ποτέ όσοι πέρυσι ρήμαξαν τα σπίτια μας;».

Έχασαν το λογαριασμό των παραβιασμένων κατοικιών προχθές το βράδυ οι κάτοικοι στον Αλμυρό, οι οποίοι καλούσαν την αστυνομία. Οι αστυνομικοί έτρεχαν και δεν προλάβαιναν να μεταβαίνουν από το ένα παραβιασμένο σπίτι στο επόμενο.

Έντρομοι οι ιδιοκτήτες αντίκρισαν την εικόνα στα δωμάτια των σπιτιών τους. Η ανοιχτή πόρτα τούς προϊδέαζε για την είσοδο των εισβολέων. Στις κρεβατοκάμαρες, τα μόνα δωμάτια που έψαξαν, τίποτε δεν είχε μείνει όρθιο. Ανοιχτά συρτάρια, πράγματα έξω από τις ντουλάπες, πεταμένα και αναποδογυρισμένα αντικείμενα.

Η σύντομη παρουσία των διαρρηκτών στο σπίτι τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η δράση τους ήταν επαγγελματική. Πιθανότητα ειδικό μηχάνημα εντοπισμού του χρυσού τούς βοήθησε να εντοπίσουν σε λίγα λεπτά τη λεία τους και να εξαφανιστούν.

Ηταν μέσα ηλικιωμένη!
Σε ένα από τα σπίτια οι ένοικοι απουσίασαν από τις 9:40 έως τις 10:20 το βράδυ. Τα τρία τέταρτα της ώρας ήταν αρκετά για τους διαρρήκτες, ώστε να αφαιρέσουν πολύτιμα οικογενειακά κειμήλια, μενταγιόν με χρυσές λύρες, ακόμη και τις βέρες του ζευγαριού συνολικής αξίας που εκτιμάται στις 20.000 ευρώ.
Ευτυχώς όταν επέστρεψαν στο σπίτι διαπίστωσαν ότι η γιαγιά της οικογένειας που μένει μαζί τους, κοιμόταν στο δωμάτιο και δεν είχε αντιληφθεί την είσοδο των ανεπιθύμητων και αποφεύχθηκαν χειρότερα.

Εκατό μέτρα από το συγκεκριμένο σπίτι οι δράστες άνοιξαν διώροφο κτίσμα. Στα δύο διαμερίσματα διαμένουν πατέρας και γιος. Και οι δύο οικογένειες μετρούσαν τις απώλειες από την «επίσκεψη» των διαρρηκτών.

33.000 ευρώ από ένα σπίτι
Η διάρρηξη στην οικία 62χρονου στον Αλμυρό ήταν η μοναδική που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Ο 62χρονος ανέφερε στο Αστυνομικό Τμήμα ότι απουσίασε από το σπίτι μεταξύ 6 το απόγευμα και 10:45 προχθές το βράδυ.

Από το σπίτι του έκαναν «φτερά» χρηματικό ποσό 25.000 ευρώ, χρυσαφικά αξίας 8.000 ευρώ και ένα κυνηγετικό όπλο.

Χθες το πρωί οι αστυνομικοί της Σήμανσης έλαβαν δακτυλικά αποτυπώματα από τις διαρρηγμένες κατοικίες, ενώ σε συμπληρωματικές καταθέσεις κλήθηκαν οι παθόντες.

Την προανάκριση έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού. Σύμφωνα πάντως με την αστυνομία δεν υπάρχουν μάρτυρες που να είδαν οποιαδήποτε κίνηση των δραστών, γεγονός που δυσχεραίνει την εξιχνίαση των διαρρήξεων.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου