ΤΟΠΙΚΑ

Ζωντάνεψαν την Αργοναυτική εκστρατεία

ζωντάνεψαν-την-αργοναυτική-εκστρατε-428866

Γέμισε παιδικές φωνές το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου, όπου συναντήθηκαν χθες το πρωί δεκάδες μικροί φίλοι της περιπέτειας, προκειμένου να ζωντανέψουν τον μύθο και τις περιπέτειες των αργοναυτών. Τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Αγριάς ένωσαν τις δυνάμεις τους με συνομήλικα παιδιά άλλων δημοτικών σχολείων, βιώνοντας τη χαρά της ισότιμης συμμετοχής σε μια δράση που ενθουσίασε τους συμμετέχοντες και απέσπασε τους επαίνους των σχολικών συμβούλων που τις παρακολούθησαν.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

«Ψυχή» των βιωματικών δράσεων που πραγματοποίησαν τα παιδιά κάτω από τα δέντρα και με θέα τη θάλασσα, είναι η Αλίκη Κουκουμβρή, παιδαγωγός θεάτρου και θεατρικού παιχνιδιού στο Ειδικό Σχολείο Αγριάς.

Οι δράσεις ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα με τη συμμετοχή 50 συνολικά παιδιών, μαθητών του Ειδικού Σχολείου Αγριάς και του 9ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, και συνεχίστηκαν χθες με τη συμμετοχή 60 συνολικά μαθητών του 4ου και του 5ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας.

«Τα παιδιά συμμετείχαν με βιωματικές δράσεις στην αναπαράσταση του μύθου της Αργοναυτικής εκστρατείας, πέρασαν τις δοκιμασίες στις οποίες υποβλήθηκε ο Ιάσονας, πέρασαν τις συμπληγάδες πέτρες, έκαναν τοξοβολία και σημάδεψαν τις άρπυιες, έζεψαν το άρμα και όργωσαν το χωράφι και τελικά αποκοίμισαν τον δράκο και πήραν στα χέρια τους το χρυσόμαλλο δέρας», όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η κ. Κουκουμβρή.

Τα παιδιά συμμετείχαν ισότιμα στις παραπάνω δράσεις, αφού προηγουμένως διδάχτηκαν τις τέχνες που έμαθε ο Ιάσονας, πέρασαν τη σπηλιά του κενταύρου Χείρωνα όπου μυήθηκαν στην τέχνη της τοξοβολίας και τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων.

Όλες οι διαφορές αμβλύνθηκαν καθώς τα αναπηρικά αμαξίδια έγιναν το καράβι στο οποίο επιβιβάστηκε το πλήρωμα των αργοναυτών, έγιναν οι ταύροι τους οποίους δάμασαν τα παιδιά, συμμετέχοντας από κοινού, ισότιμα, σε μια πρωτότυπη δράση.

Η διευθύντρια του Ειδικού Σχολείου Αγριάς, Θάλεια Αλεξίου, υπογράμμισε από την πλευρά της ότι «στόχος της δράσης ήταν να μάθουν τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι την περιπέτεια της Αργούς, μέσα σ’ ένα φυσικό περιβάλλον δίπλα στη θάλασσα, για να γίνουν γνώστες της τοπικής ιστορίας, να ευαισθητοποιηθούν, να βιώσουν τη χαρά της συμμετοχής, με σεβασμό στη διαφορετικότητα και γνώμονα τη θέση ότι όλα τα παιδιά συμμετέχουν ισότιμα στο παιχνίδι».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου