ΤΟΠΙΚΑ

Στο κυνήγι διαμερισμάτων γονείς και φοιτητές

στο-κυνήγι-διαμερισμάτων-γονείς-και-φ-851206

Στο κυνήγι διαμερισμάτων θα βρεθούν σήμερα χιλιάδες γονείς και παιδιά, μιας και όπως κάθε χρόνο αμέσως μετά την ανακοίνωση των βάσεων των ΑΕΙ και ΤΕΙ επισκέπτονται τις πόλεις στις οποίες θα περάσουν οι νέοι φοιτητές τα υπόλοιπα τέσσερα έως έξι χρόνια της ζωής τους, προκειμένου να οργανώσουν το νέο νοικοκυριό.

Σήμερα τελικά θα ανακοινωθούν οι βάσεις των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας. Τα αποτελέσματα θα φτάσουν στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το πρωί κι από εκεί στα σχολεία όπου και θα γίνει η ανάρτηση.
Γονείς και μελλοντικοί φοιτητές ήδη οργανώνονται, προκειμένου να είναι έτοιμοι αμέσως μόλις ανακοινωθούν οι βάσεις για να εξορμήσουν στις πόλεις όπου είναι οι σχολές, με στόχο να βρουν διαμέρισμα που θα στεγάζει τον φοιτητή.
Στην πόλη του Βόλου, σύμφωνα με τον κ. Θωμά Μητρούλια, Διευθυντή του Κτηματομεσιτικού Καταστήματος Aspis Real Estate, υπάρχουν αρκετά ελεύθερα διαμερίσματα, τα οποία αναμένουν τους νέους τους ενοικιαστές.
Το ενδιαφέρον των φοιτητών, όπως σχολίασε ο κ. Μητρούλιας, στρέφεται κυρίως στο κέντρο της πόλης και σε δυάρια αντί για γκαρσονιέρες που ήταν παλιότερα.
«Οι περισσότεροι γονείς επιθυμούν να ενοικιάσουν ένα διαμέρισμα στο παιδί τους στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να είναι κοντά στο Πανεπιστήμιο, να μην έχει τα έξοδα της μετακίνησης αλλά και κυρίως τον φόβο σε ό,τι αφορά τα κορίτσια. Πολλές φορές προτιμούν να δώσουν κάτι παραπάνω στο ενοίκιο για να βρουν ένα καλό διαμέρισμα», υποστήριξε ο κ. Μητρούλιας.
Παράλληλα και η περιοχή στο Πεδίον του Άρεως, εκεί όπου υπάρχουν οι πολυτεχνικές σχολές, ενδιαφέρει τους φοιτητές για την εξεύρεση σπιτιού.
Αναφορικά με τις τιμές των διαμερισμάτων στο Βόλο, ο κ. Μητρούλιας ανέφερε πως αυτές έχουν παραμείνει σταθερές τα τελευταία χρόνια.
Το ενοίκιο για μια γκαρσονιέρα κυμαίνεται από 200-250 ευρώ, για τα δυάρια από 220 έως και 300-320 ευρώ το μήνα, ενώ πιο οικονομικά φαίνονται πως είναι τα μεγαλύτερα σπίτια, όπως τριάρια και τεσσάρια, τα οποία προτιμώνται είτε από αδέλφια που σπουδάζουν στην ίδια πόλη και διαμένουν μαζί είτε από φοιτητές που επιλέγουν τη συγκατοίκηση, άρα και το μοίρασμα των εξόδων.
Η αναζήτηση σπιτιών για τους νέους φοιτητές έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες, καθώς όσοι είναι σίγουροι τουλάχιστον για την πόλη στην οποία θα ζήσουν τα επόμενα χρόνια έχουν ήδη ξεκινήσει την έρευνα αγοράς.
«Αν και το ενδιαφέρον θα ενταθεί σήμερα που ανακοινώνονται οι βάσεις και τις επόμενες ημέρες, ήδη υπάρχουν γονείς που μας έχουν αναζητήσει και ρωτούν για διάφορα διαμερίσματα. Όσο πιο νωρίς ψάξει κανείς, τόσο πιο καλά είναι» επεσήμανε ο κ. Μητρούλιας.
Ο ίδιος σημείωσε πως υπάρχουν περιπτώσεις που οι γονείς αποφασίζουν την αγορά ενός διαμερίσματος αντί την ενοικίασή του, σκεπτόμενοι πως τα χρήματα του ενοικίου θα δίνονται σε κάποια δόση στεγαστικού δανείου σε τράπεζα κι έπειτα θα έχουν τη δυνατότητα -όταν το παιδί τους ολοκληρώσει τις σπουδές του- να ενοικιάσουν το διαμέρισμα και να έχουν ένα σταθερό εισόδημα.
Κέντρο Προστασίας Καταναλωτή
Χρήσιμες συμβουλές και επισημάνσεις στους νέους φοιτητές και σπουδαστές που θα αναζητήσουν στέγη μακριά από την οικία τους δίνει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτή.
Το ΚΕΠΚΑ καταρχήν υπενθυμίζει ότι για την εύρεση κατοικίας υπάρχουν σε κάθε πόλη μεσιτικά γραφεία, αγγελίες, ιστοσελίδες, ενοικιαστήρια, ανακοινώσεις κ.λ.π. Καλό θα ήταν οι ενδιαφερόμενοι να ξεκινήσουν από τις τοπικές εφημερίδες, να αξιολογήσουν τις μικρές αγγελίες που υπάρχουν στους ειδικούς πίνακες ανακοινώσεων των σχολών, να επισκεφτούν μεσιτικά γραφεία, να κάνουν μια βόλτα στην πόλη. Για καταγγελίες ή περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο ΚΕ.Π.ΚΑ., τηλ. 2310-233333, ώρες 09:00 – 14:30.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου