ΤΟΠΙΚΑ

Τέταρτοι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kizomba δύο Βολιώτες χορευτές

τέταρτοι-στο-παγκόσμιο-πρωτάθλημα-kizomba-δ-432911

Την τέταρτη θέση κατέλαβαν οι Βολιώτες που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kizomba «Africadancar», το οποίο πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας.

Οι χορευτές από το Βόλο Γιώργος Καρανικολόπουλος και Θάλεια Πίννα, δάσκαλοι της σχολής χορού «Ιndependαnce Studio» ξεχώρισαν ανάμεσα σε δεκάδες συμμετοχές από όλο τον κόσμο και κατετάγησαν τέταρτοι, ενώ την πρώτη και την τρίτη θέση κατέκτησαν δύο ζευγάρια που εκπροσώπησαν τη Μοζαμβίκη και την δεύτερη, αντίστοιχα, ζευγάρι χορευτών από την Ισπανία.

Ο Γιώργος και η Θάλεια διαγωνίστηκαν στον αυτοσχεδιασμό, χορό σε άγνωστη μουσική, και κατόπιν στο show, χορογραφημένη ρουτίνα με δική τους μουσική επιλογή, και κατάφεραν να πάρουν την 4η θέση με μια πολύ δυνατή παρουσία που απέσπασε τις καλύτερες κριτικές.

«Νιώθουμε περήφανοι γιατί θέση δεν είναι μόνο η πρώτη, η δεύτερη και τρίτη. Σταθήκαμε με αξιοπρέπεια απέναντι σε χώρες με αφρικάνικη παράδοση και κουλτούρα. Οι εντυπώσεις που άφησε η δουλειά μας είναι πιο σημαντικές για εμάς και μας δίνει ενέργεια για να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε. Ευχαριστούμε όλους τους ανθρώπους που από την αρχή πίστεψαν σε εμάς και μας γέμισαν με θετική ενέργεια από την αρχή του ταξιδιού μας. Ευχαριστούμε τους προπονητές μας Αντώνη και Χαρά. Πολλές φορές αναρωτιέσαι αν αξίζει τον κόπο αυτό που κάνεις, αλλά στιγμές σαν και αυτή είναι που σε κάνουν να θέλεις να αφοσιωθείς τελικά με μεγαλύτερη ενέργεια και πάθος σε αυτό που κάνεις», δήλωσαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ οι δύο χορευτές.

Οι προπονητές του ζευγαριού και ιδιοκτήτες των σχολών χορού «Independance Studio» σε Βόλο και Λάρισα, Χαρά Ραμπαούνη και ο Αντώνης Τζίμας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, ενώ υπογράμμισαν ότι: «Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι και περήφανοι για τα παιδιά μας γιατί δούλεψαν πολύ σκληρά για να καταφέρουν ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Ξέρουμε πολύ καλά πως είναι να λαμβάνεις μέρος σε ένα διαγωνισμό και να προέρχεσαι από μια χώρα που δεν έχει κανένα αφρικανικό backround. Πλέον νιώθουμε γεμάτοι και ικανοποιημένοι όχι μόνο ως χορευτές, αλλά και ως προπονητές. Επίσης για εμάς είναι πολύ σημαντικό που η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε τρεις φορές στην ιστορία αυτού του διαγωνισμού και ήταν και οι τρεις από ζευγάρια χορευτών της σχολής μας, τα οποία έλαβαν τις πιο υψηλές θέσεις».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου