ΤΟΠΙΚΑ

Απαλλάχτηκε των κατηγοριών ο «Κάμελ»

απαλλάχτηκε-των-κατηγοριών-ο-κάμελ-434056

Κατηγορούμενος για εξύβριση και απλή σωματική βλάβη ήταν χθες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ο 25χρονος Βολιώτης, ευρέως γνωστός ως «Κάμελ», που πριν μερικά χρόνια απασχολούσε ανά τακτά διαστήματα τις αστυνομικές αρχές, ανεβαίνοντας σε ταράτσες δημόσιων υπηρεσιών και απειλώντας να αυτοκτονήσει.

Ο 25χρονος, ο οποίος δεν ήταν παρών στο δικαστήριο, απαλλάχτηκε και από την κατηγορία της εξύβρισης και από την κατηγορία της απλής σωματικής βλάβης, η οποία μετατράπηκε σε όλως ελαφριά βλάβη, σε εφαρμογή του νόμου Παρασκευόπουλου.

Η εν λόγω υπόθεση συζητήθηκε με αφορμή μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του 42χρονος Αθηναίος το Πάσχα του 2015.

Ο 42χρονος είχε επισκεφτεί με τη σύζυγό του τα πεθερικά τους στον Βόλο, και μετά τη γιορτή, ενώ έκανε βόλτα τον σκύλο του, δέχτηκε απρόκλητα επίθεση από τον «Κάμελ».

Όπως υποστήριξε στο δικαστήριο, ήταν σε δασική έκταση όταν ο νεαρός άρχισε να τον εξυβρίζει με ανείπωτες εκφράσεις, ενώ τον χτύπησε αλλεπάλληλα και με πέτρες.

Ο 42χρονος, ο οποίος είναι οικογενειάρχης, φοβήθηκε πραγματικά για τη ζωή του και απευθύνθηκε στην αστυνομία καταθέτοντας μήνυση.

Όπως είπε στο δικαστήριο, από τις πέτρες χτύπησε στο ένα του χέρι και χρειάστηκε να κάνει φυσιοθεραπείες για καιρό. «Είναι θαύμα που δεν τραυματίστηκε σε κάποιο άλλο σημείο του σώματός του όπως στο κεφάλι, καθώς θα μπορούσε και να μη ζει», επισήμανε.

Ο ίδιος ζήτησε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο να ληφθεί κάποιο μέτρο. «Ο 25χρονος όπως ενημερώθηκα είναι μόνος. Σίγουρα η Πολιτεία πρέπει να λάβει κάποια μέριμνα. Αντιμετωπίζει πρόβλημα. Στη δική μου θέση μπορεί να βρεθεί ο καθένας. Εκδήλωσε σοβαρή επιθετική συμπεριφορά χωρίς να υπάρξει κάποιο επεισόδιο», τόνισε.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου επισήμανε ότι η ακούσια νοσηλεία ενός ατόμου γίνεται κατόπιν αιτήματος στην Εισαγγελία Βόλου και όχι με τη διαδικασία της μήνυσης.

Στη συνέχεια το Μονομελές ανακοίνωσε την απόφασή του απαλλάσσοντάς τον «Κάμελ» από τις κατηγορίες. Να επισημανθεί, πάντως, ότι ο 25χρονος Βολιώτης έχει καιρό να απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου