ΤΟΠΙΚΑ

Ο Βόλος «έδειξε» τους δράστες της σπείρας των Κολομβιανών

ο-βόλος-έδειξε-τους-δράστες-της-σπεί-435661

Οι καταθέσεις του ακτινολόγου του Νοσοκομείου Βόλου και του υπαλλήλου της εταιρείας security, σε συνδυασμό με τη μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Βόλου που μέσα σε λίγα 24ωρα κατάφερε να συγκεντρώσει το πολύτιμο οπτικό υλικό, οδήγησαν ουσιαστικά στην εξιχνίαση της σπείρας των Κολομβιανών βαρόνων που «χτύπησε» τα Νοσοκομεία Βόλου, Λάρισας, Λαμίας και τον Αγ. Σάββα στην Αθήνα.

Μία μέρα μετά τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ., οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας όσον αφορά τη δράση της σπείρας αλλά και τα «τεχνάσματα» που χρησιμοποιούσαν για να πετύχουν τον σκοπό τους, πραγματικά παραπέμπουν σε αστυνομικά θρίλερ, με τους «βαρόνους της κόκας και της ηρωίνης» να επιλέγουν τα εργαλεία γαστρεντερολογικών κλινικών, ώστε να μπορούν να ελέγχουν τους διακινητές, οι οποίοι για να μεταφέρουν ναρκωτικά προχωρούν σε κατάποση «αβγών» κόκας ή ηρωίνης που καταλήγουν στο στομάχι τους.

Χθες ο διοικητής του Αχιλλοπούλειου Μάνθος Δραμητινός εξέφρασε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τη μεγάλη του ικανοποίηση για την εξιχνίαση της υπόθεσης, επισήμανε ωστόσο πως η απόλυτη ανακούφιση θα έρθει όταν εντοπιστούν τα δύο κλεμμένα γαστροσκόπια και επιστραφούν στο νοσοκομείο, αφού πρόκειται για σημαντικό ιατρικό εξοπλισμό που δεν αντικαθίσταται εύκολα. Όπως είναι γνωστό, εντοπίστηκαν σε δέμα που δεν πρόλαβε να «πετάξει» για Μπογκοτά, τέσσερα ενδοσκόπια που ανήκουν στον Αγ. Σάββα και το Νοσοκομείο Λάρισας.

Από αύριο Σάββατο εξάλλου, με αφορμή και τη θρασύτατη κλοπή, αυστηροποιείται το επισκεπτήριο, από τις 17.30 έως τις 20.00.

Κάθε ασθενής, μετά την εισαγωγή του θα εφοδιάζεται από το ανάλογο τμήμα κάρτα συνοδού, που χωρίς αυτή ο συνοδός δεν θα υπάρχει δυνατότητα να εισέλθει στο νοσοκομείο, σε ώρες μη επισκεπτηρίου.

Επίσης η είσοδος των επισκεπτών θα γίνεται μόνο από την κεντρική είσοδο του νοσοκομείου επί τη οδού Πολυμέρη, όπου και θα ελέγχονται οι κάρτες τους.

Οι αρχές, μετά την ανακάλυψη της ταυτότητας των άλλων τριών Κολομβιανών μελών της συμμορίας, συνεχίζουν τις έρευνες προκειμένου να εντοπιστεί το τέταρτο μέλος της σπείρας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου